Grote onrust op basisschool Keizerskroon

Basisschool de Keizerskroon moet flink worden uitgebreid om de instroom van leerlingen te kunnen verwerken.

Ouders van scholieren uit de wijk Keijzershof zijn een petitie begonnen tegen het plan van de gemeente Pijnacker-Nootdorp om de groepen 6 en 7 van De Keizerskroon enkele jaren onder te brengen in een tijdelijke locatie in de buurt Tolhek. In twee dagen tijd is de petitie al 265 keer getekend.

Deze verhuizing, voor de duur van twee tot drie jaar, wordt door de initiatiefnemers van de petitie ‘volkomen onacceptabel’ genoemd. Ze dringen er op aan dat er een andere oplossing wordt gezocht. Maandagavond worden de ouders bijgepraat over de plannen tijdens een informatiebijeenkomst op school.

De onrust die dit weekend is ontstaan heeft ertoe geleid dat maandagochtend overleg heeft plaatsgevonden tussen het bestuur van de school, de directie en de gemeente. In dat overleg is afgesproken dat verantwoordelijk wethouder Peter Hennevanger (Onderwijs) maandagavond aanwezig zal zijn tijdens de informatiebijeenkomst.

18 lokalen erbij

Het op een andere plek onderbrengen van vier groepen leerlingen komt door de enorme groei van de school, die nu samen met de Vlinderboom en de school voor speciaal basisonderwijs Prinsenhof is ondergebracht in het multifunctioneel centrum Het Nest. De Keizerskroon krijgt er over enkele jaren 18 lokalen bij, waarvan vijf tijdelijk en drie voor de kinderopvang.

Aan de overkant van Het Nest, op een locatie waar eigenlijk woongebouwen voor vijftig appartementen waren gepland, komt een nieuw schoolgebouw waarin De Vlinderboom wordt ondergebracht. Daardoor komen er in Het Nest lokalen vrij voor de Keizerskroon. Maar al vanaf komend schooljaar heeft de school extra lokalen nodig, en de nieuwbouw is er nog niet. Daarom ligt er dus nu het plan om tijdelijk met vier groepen uit te wijken naar de Gantellaan.

Doorgedrukt

De ouders verwijten de gemeente dat de tijdelijke huisvesting zonder overleg met de belanghebbenden is doorgedrukt. De kinderen worden daardoor ‘uit veilig Nest gegooid’, aldus de titel van de petitie. Verder wordt in het verzoekschrift gesteld dat het dit jaar gaat om de Keizerskroon, maar ‘volgend jaar wellicht voor CBS Vlinderboom en SBO Prinsenhof.”

De ouders vinden de route naar de tijdelijke locatie niet veilig. Vooral in de ochtendspits zijn er verschillende drukke punten die de kinderen moeten oversteken.

De petitie is hier te vinden.

Lees ook: ‘Gemeente moet doelmatig en kostenbewust de huisvestingsplicht invullen.”

Lees ook: “Stom dat niet eerder maatregelen zijn genomen.”

De basisscholen in Het Nest in Keizershof groeien, dus er is uitbreiding nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *