Grote opkomst voor fitheidstest

Het project Sociaal Vitaal in Pijnacker-Noord heeft zaterdag een goede start beleefd. 140 oudere wijkbewoners deden mee aan de fitheidstest in sportcentrum De Viergang; meer dan waar de organisatie vooraf op had gerekend. De deelnemers lieten hun bloeddruk en hartslag meten en deden tests om te zien hoe het gesteld was met hun spierkracht en coördinatie.

Wie wil doet in het komende jaar mee met een programma dat is gericht op fitheid en gezondheid. Wekelijks komen de deelnemers bij elkaar om op een leuke en ontspannende manier te bewegen. Ook wordt aandacht besteed aan medicijngebruik, gezonde voeding, omgaan met ouder worden en het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid. 

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente, zorgverzekeraar DSW, de SWOP, de beweegcoach senioren, SBJ Samen Sterk en de stichting GALM, die is verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit van Groningen. In eerste instantie richt zich dat op de bewoners van Pijnacker-Noord, maar eer zijn al plannen om het ook in andere delen van de gemeente aan te bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *