Bushalte Delfgauw/Ruyven pas na 2025

De lokale politiek wil graag een bushalte bij het kruispunt Delfgauw/Ruyven in de N470, maar voor 2025 hoeft niemand daar op te rekenen.

Het kan nog jaren duren voor er een bushalte kan komen op de kruising van de N470 en Delfgauw/Ruyven. Die kan niet meer worden meegenomen in de reconstructie van het kruispunt, er is uitgebreid technisch onderzoek voor nodig én de MRDH wil er geen geld voor uittrekken omdat de halte niet als kansrijk wordt gezien.

Dat de bushalte er voorlopig niet komt blijkt uit informatie die door het college aan de gemeenteraad is gestuurd. De raad had in april een motie aangenomen waarin het college werd opgeroepen om zich sterk te maken voor de bushalte, die vooral voor bewoners van Delfgauw van belang zou zijn. Het college heeft daarom overleg gehad met de provincie en met de MRDH, maar dit heeft dus niet tot een positief resultaat geleid.

Toekomstige studie

In de toekomst zal wel opnieuw naar een bushalte op die plek worden gekeken, In de komende jaren wordt een studie gedaan naar hoogwaardig openbaar vervoer in de regio Zoetermeer-Rotterdam-Den Haag. Ook de routes van de bussen 174 en 455 komt dan aan de orde. Of de halte bij Delfgauw/Ruyven dan alsnog in beeld komt hangt af van de hoeveelheid passagiers die wordt verwacht op de route Delft-Rotterdam-Alexander. Maar de eventuele invoering van deze route is niet voorzien voor 2025.

Het ombouwen van de rotonde naar een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten bij Delfgauw en Ruyven is nagenoeg voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *