HCP-heren winnen met ruime cijfers

HOCKEY | Vorige week zondag verloren de HCP-heren voor het eerst sinds 2019. Dat gebeurde tegen Barendrecht, het werd 2-1. Die teleurstelling werd afgelopen weekend weggepoetst. Zondag ging HCP naar Roosendaal om het daar op te nemen tegen Pelikaan. In het eerste kwart kwam de ploeg uit Pijnacker via Nils Lindeman, na een mooie backhand, op een 0-1 voorsprong. In dezelfde kwart werd de voorsprong verdubbeld door Luuk Hekkelaan, die zichzelf goed vrijspeelde na een actie in de cirkel en vervolgens door de benen van de keeper wist te scoren.

In het tweede kwart ging HCP vrolijk verder. Laurens de Kok mocht aantreden voor een strafbal en de aanvoerder pushte hard raak voor de 0-3. Ook in het tweede kwart werd er twee keer gescoord, want vlak voor het einde daarvan maakte Tristan de Kievit, na een strafcorner variant, de 0-4.

In het derde kwart stonden de heren van Pelikaan zeer verdedigend en HCP kwam er niet doorheen, waardoor de voorsprong niet vergroot kon worden. In het laatste kwart gebeurde er veel. Zeven minuten voor tijd werd Marc Zeestraten onderuit gehaald door de doelman van Pelikaan, waardoor HCP een strafcorner kreeg. Het was Laurens de Kok die de eindstand bepaalde op 0-5. In de slotminuten kregen de bezoekers nog een paar grote kansen maar die werden niet benut.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *