HCP-mannen winnen eerste competitiewedstrijd

HOCKEY | Na een lange periode zonder dat de mannen van Hockey Club Pijnacker, oftewel HCP, voor de punten konden spelen, was het afgelopen zondag weer zo ver. De dames van HCP wonnen eerder op de dag zeer overtuigend met 6-0 van Spijkenisse, daarna was het dus de buurt aan de mannen om met een overwinning te beginnen en zo Super Sunday in stijl te eindigen.

De eerste tegenstander voor HCP was Westland. De bezoekers mochten de bal laten rollen en de thuisploeg zat er gelijk bovenop, gesteund door het enthousiaste publiek. Na dertig seconden kreeg HCP de eerste kans om de score te openen via een strafcorner, maar die ging er niet in. De eerste tien minuten van het eerste kwart was de thuisploeg de betere en in de slotfase leek HCP zich ook te belonen.

Iedereen dacht dat de thuisploeg scoorde na een strafcorner, maar de scheidsrechter zag het anders waardoor het 0-0 bleef. En als je zelf niet weet te scoren, dan scoort de tegenstander. Vanuit de counter wist Westland tegen alle verhoudingen in de 0-1 te maken. Ook in het tweede kwart was HCP de betere ploeg, maar waar veel mensen dachten dat de 1-1 wel zou vallen, viel de goal opnieuw in het voordeel van Westland. Weer uit een counter scoorden de bezoekers: 0-2.

Over de streep

In het derde kwart wist HCP wel te scoren. Na een goede aanval over links kwam de bal bij Jort van den Broek die de aansluitingstreffer wist te maken. In het laatste kwart trok de thuisploeg de winst over de streep. Vanuit een strafcorner knalde Laurens de Kok de 2-2 binnen. Deze goal gaf de thuisploeg vleugels om nog aan te zetten voor de winst. Drie minuten na de gelijkmaker belandde de bal in de cirkel bij Van Den Broek, die zo zijn team naar de overwinning schoot. Zo pakte HCP de eerste drie punten in het nieuwe seizoen.

Groepsfoto van de selectie van de HCP mannen 1
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *