Heerlijk dineren bij Rie

Welkom allemaal

Wat is er nog fijner dan een avondje heerlijk culinair genieten? Hetzelfde, maar dan met vrienden en enorme gezelligheid. Stichting vrienden van Rie organiseerde deze vrijdag een fundraiser diner bij het huis van Rie. En dan wel een walking dinner, want de hele tijd stilzitten, dat is niks.

Na de ontvangst kwamen de eerste aperitiefhapjes. Deze werden verzorgd door topkok Carlo Straver, samen met zijn vrouw en dochter. Samen creëerden zij een feestmaal bestaande uit vier gangen, met gerechten zoals pompoensoep met hazelnoot crunch en gebakken pompoen, stoofvlees van het rund met puree van pastinaak en aardappel, en panacotta van framboos en vanille met een crunch van Amaretti koekjes.

Het eten werd gevolgd een loterij. Zowel de opbrengst van de loterij als het diner gaan naar het huis en de winkel van Rie. Het huis en de winkel van Rie zijn losse instanties, maar toch verbonden. Beiden om hun eigen doelgroep te helpen de deur uit te komen, contact te leggen en dagbesteding te vinden. Alleen voor het huis bestaat deze doelgroep voornamelijk uit ouderen. Ondertussen richt de winkel zich op mensen tussen achttien en 65, met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vrienden van Rie

De stichting vrienden van Rie bestaat inmiddels een half jaar en bestaat uit vier mensen. Miranda Nonnekes vertelt: “De vrienden van Rie richt zich op het mogelijk maken van extra activiteiten en leuke dingen voor clienten van het huis en de winkel. Denk hierbij aan dingen zoals een uitje naar de kerstmarkt of een middagje bij Groenrijk. Onze rol is het ondersteunen van de winkel en het huis. We zijn nog een beetje aan het uittesten. Wat kunnen we bieden? Hoe kunnen we fondsen werven? En bovenal, hoe kunnen we het met elkaar gezellig maken?”

De winkel en de winkel van Rie zijn beiden een doorslaand succes. Zo heeft de winkel als intentie dat clienten met afstand tot de arbeidsmarkt uiteindelijk doorstromen en hun plek vinden, bijvoorbeeld in parttime werk. Miranda: “Van de tien tot twaalf clienten die regelmatig in de winkel werken, zijn er afgelopen jaar zeven doorgestroomd. Het werd bijna moeilijk om genoeg nieuwe gegadigden te vinden.”

Het huis van Rie loopt eveneens uitstekend. Een hoogtepunt is nog steeds de aanschaf van de Beleef TV, een interactieve tafel waar mensen met uiteenlopende beperkingen gebruik van kunnen maken. Dit moment vormde de aanleiding om de vrienden van Rie op te richten, om goed om te gaan met zulke grote donaties en sponsors. Miranda: “Vanavond zijn we ook weer vreselijk gul gesponsord voor de loterij. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar.”

De volgende gang komt eraan

Zestig gasten bezochten het diner.  Knus en gezellig.

De prijzentafel, met onder andere bonnen voor een katten- of hondenphotoshoot, een wasbeurt voor uw auto of een avondje uit eten

Een pagina uit het culinaire boek van Carlo Straver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *