Heerlijk uit onze streek!

Het water loopt me in de mond bij de aanblik van het boekje alleen al, zo smakelijk ziet de voorkant er uit. Ik krijg direct zin om aan het koken te slaan en krabbel alvast een boodschappenlijstje. Tomatensoep, molenbollen, preitaart, haverkoekjes, pastinaakstamppot, lamsstoof, gevulde aubergine… Zomaar een greep uit de gerechten die ik tegenkom tijdens het doorbladeren. Heerlijke recepten, opgeluisterd met prachtige foto’s en mooie verhalen.

Ik heb het hier over het gloednieuwe kookboek ‘Heerlijk uit onze streek – de lekkerste recepten met producten uit Pijnacker-Nootdorp’. In dit boekje is alles samengebracht wat Pijnacker-Nootdorp te bieden heeft op culinair gebied. Lokale ondernemers leveren prachtige producten aan de chefs van horecagelegenheden, die daarmee heerlijke gerechten maken om hun gasten te verwennen. Allemaal geven ze in dit kookboek een kijkje in hun keuken en kas of molen.

De samensteller Wouter Steeneveld, tevens plaatselijk restauranteigenaar, koesterde de wens om de grote diversiteit aan producten die onze gemeente rijk is onder de aandacht brengen van een groter publiek. Daarmee is ook een mooie samenwerking tot stand gebracht tussen lokale ondernemers en restaurants. Het resultaat is deze verzameling recepten van horecabedrijven, van vrij eenvoudig tot best ingewikkeld. 

Een succesvolle plaatselijke co-productie dus. Sterker nog, bij de totstandkoming is zelfs helemaal níemand van buiten de gemeente te pas gekomen. Ook de fotograaf, tekstschrijvers, eindredactie en drukkerij zijn plaatselijke bedrijven.

Heerlijk uit onze streek’. Ik blader er nog eens door. Welk gerecht zal ik nou eens als eerste gaan maken?

Erika Houkes

‘Heerlijk uit onze streek’ is vanaf nu te koop in de boekhandel en kost € 19,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *