Heimweeën: Op zoek naar het verlangen

Spruijt & Opperman. (Foto: Jaap Reedijk)

Keuzestress. We verdrinken in luxe. Maar of we daar nou echt blij van worden? De meiden van Spruijt & Opperman (niet toevallig ook hun achternamen) hebben er zo hun twijfels over. En ze maakten er een mooie cabaretvoorstelling over. Hun tweede, na hun debuut ‘Zij en ik’. Ze spelen komende vrijdag in theater CulturA & Zo in Nootdorp.

Carlie Spruijt en Eva Opperman studeerden samen aan de Dutch Academy of Performing Arts. Het klikte goed tussen de meiden, en daarom maakten ze samen hun afstudeerproject. Maar dat liep een beetje uit de hand en mondde uit in de samenwerking op het podium in hun eerste voorstelling. Die werd in het hele land erg goed ontvangen.

Half vorig jaar ontstonden de eerste ideeën voor een tweede productie, en die is er nu. De officiële premiere is in januari. CulturA & Zo ontvangt de meiden met veel plezier voor een try-out, en dat belooft een bijzondere avond te worden.

Eigen weg

In hun voorstelling gaan de dames met hun publiek op zoek naar de oorzaak van het continue gevoel van verlangen, naar een tijd waarin we niet zullen lijden onder onze keuzes, maar zelf onze eigen weg kunnen bepalen. “Want als je voortdurend wordt geconfronteerd met de hipste gadgets, jaloersmakende killerbody’s en andermans droomcarrières, gaat er vanzelf iets knagen als jij in je eentje, met een knot op je hoofd en een pizza op schoot naar de zoveelste Netflix-serie zit te kijken. Tijd om zelf de regie weer op te pakken, zelf het startschot lossen en zelf de eindstreep bepalen”, schrijven ze in de aankondiging van het programma.

Kaarten kosten 15 euro per stuk, inclusief drankje na afloop. Ze zijn hier te bestellen.

In deze trailer vertellen Spruijt & Opperman zelf iets over hun voorstelling:

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *