Hele zondag nog nablussen bij hooibrand

Ook zondag was er nog sprake van rookontwikkeling. Het nablussen ging nog de hele dag door en is volgens de brandweer pas maandag klaar.

De hooibrand die zaterdagavond ontstond bij Hoeve Biesland in Delfgauw heeft de brandweer ook nog de hele zondag beziggehouden. De brandweer verwacht dat het nablussen pas maandagmorgen kan worden afgerond.

Zaterdagavond tegen acht uur werd het vuur in de grote stapel hooi ontdekt. Door de grote hoeveelheid hooibalen lukte het niet gemakkelijk om bij de kern van de brand te komen. Daarvoor moest het brandende hooi eerst met kranen uit elkaar worden getrokken. Ook moest de brandweer met een grote pomp water aanvoeren over een grote afstand. Het bluswater komt vanuit het Delftsehout. Over de Bieslandseweg werden hiervoor grote slangen gelegd, met daar overheen hellingen om fietsers de gelegenheid te geven over te steken.

De familie Duijndam, die de biologisch-dynamische boerderij beheert, liet al snel op Twitter weten dat mensen en dieren veilig zijn, en dat ook de schuren en gebouwen niet door de brand zijn aangetast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *