Heliniet: Illegale helihaven moet weg

Op dit stuk grond in Ypenburg, in een oksel van het Prins Clausplein, ligt de geïmproviseerde helihaven.

 

De vereniging Heliniet, die strijdt tegen de vestiging van een helikopterhaven in Ypenburg, heeft de gemeente Den Haag gevraagd om ‘op zo kort mogelijke termijn’ op te treden tegen de ‘illegale situatie’. Heliniet wil het hek en de verharding van de geïmproviseerde landingsplek weg hebben, nu definitief is geworden dat de omgevingsvergunning die Den Haag had verleend, door de Raad van State is vernietigd.

Heliniet was bij de Raad van State in beroep gegaan tegen die vergunning. De afdeling Bestuursrechtspraak stelde Heliniet onlangs in het gelijk met de uitspraak dat de vergunning niet afgegeven had mogen worden. Omdat de gemeente Den Haagtegen niet in beroep is gegaan, is de uitspraak onherroepelijk geworden. En dat betekent dus in de ogen van de vereniging dat de helihaven die nu is gerealiseerd, illegaal is.

Eind augustus werden vanaf de helihaven enkele rondvluchten uitgevoerd door Uberchopper. Omwonenden protesteren al jaren tegen de vestiging van de helikopterhaven vlakbij het Prins Clausplein. Ook in het vlakbij gelegen Nootdorp is men bezorgd dat vluchten vanaf het terrein geluidoverlast zullen veroorzaken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *