Help de pad naar de overkant

Tussen half februari en half april beginnen padden en andere amfibieën aan de jaarlijkse trek naar het water waarin ze geboren zijn, om zich daar voort te planten. Er zijn nogal wat polderwegen waar de dieren bij het oversteken jammerlijk het hoekje om gaan, doordat ze worden overreden door het verkeer. Maar elk jaar komen er veel vrijwilligers op de been om de pad veilig naar de overkant van de weg te brengen.

Natuurlijk Delfland, de regionale afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, is weer begonnen met de werving van vrijwilligers die willen komen helpen. In Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker zijn enkele locaties waar padden worden overgezet en ook in de omgeving, zoals in Ypenburg, Delft en op andere plekken in Delfland zijn overzetplekken.

Coronaproof

Veel vrijwilligers gaan weer aan de slag om padden en andere amfibieën veilig naar de overkant van de weg te krijgen.

Het overbrengen van de dieren gebeurt coronaproef, in steeds dezelfde groepjes van twee personen. Paddenoverzetters wordt gevraagd om gedurende de paddentrek een vaste avond van de week beschikbaar te zijn. Ze zijn dan tussen 19 en 22 uur aan het werk om de dieren met de hand over te zetten.

Wie mee wil doen kan zich melden bij Geert van Poelgeest, tel. 06 330 017 42 of per e-mail via dit adres.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *