Help mee om het dorp op te ruimen

Ook in Pijnacker-Nootdorp wordt meegedaan aan de wereldwijde opruimactie.

Er zijn al verschillende initiatieven in Pijnacker-Nootdorp om mee te doen aan de World Cleanup Day, 21 september, de dag waarop over de hele wereld mensen aan de slag gaan om zwerfvuil op te ruimen. Tot nu toe zijn via de Nederlandse website van het initiatief al acties in Nootdorp en in Pijnacker aangemeld.

In Nootdorp heeft Berenice Wieman het voortouw genomen voor een grote opruimactie in en om het centrum. Vanaf 8 uur ’s morgens is ze samen met enkele dorpsgenoten te vinden in een kraam op het Paradeplein in het winkelcentrum, waar iedereen die mee wil doen knijpers, afvalzakken en andere attributen kan ophalen, om daar vervolgens flink mee aan de slag te gaan.

Aan het eind van de middag wil Berenice samen met alle deelnemers op het Paradeplein op de foto, en daar zal dan ook al het opgehaalde afval worden verzameld. Veel winkeliers hebben kadootjes toegezegd voor de loterij die dan ook wordt gehouden.

De Nootdorpse actie wordt opgedragen aan Jan de Vreede, een Nootdorper die al jaren actief is om afval op straat op te ruimen. Hij komt bij het fotomoment om 16 uur ook even langs.

Pijnacker

In Pijnacker heeft de Ondernemersvereniging Pijnacker-Centrum het initiatief naar zich toegetrokken. In samenwerking met de Inzamel Helden van Peet de Bruijn gaan vrijwilligers op die dag aan de slag in het centrum van het dorp. De focus ligt op kleine pet-flesjes blikjes en sigaretttenfilters. Daarnaast verzamelen de deelnemers op deze dag ten gunste van KNGF Geleidehonden ook plastic doppen. De actie duurt hier van 10 tot 16 uur.

Tot nu toe is er in Delfgauw nog geen initiatief gemeld, maar zonder twijfel zullen de Delfgauwse Afval Pakkers ook daar in actie komen.

Aanmelden

Op deze webpagina kun je je aanmelden als je mee wilt doen aan een van de opruimacties. Maar spontaan langslopen bij de startpunten mag ook. Initiatiefnemers vanuit andere wijken en buurten die ook een cleanup willen organiseren kunnen zich ook via deze pagina aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *