Herinrichting Noord bijna klaar

Nog even doorbijten. Het laatste stuk van de Meidoornlaan gaat een maand lang dicht vanwege de herbestrating.

Na veel tegenslag en vertraging kan binnenkort dan toch eindelijk de vlag uit in Pijnacker-Noord. De herinrichting van de Berken- en Bomenbuurt, en daarmee ook van de gehele wijk, is bijna klaar. In de komende maand moeten de bewoners nog even op hun tanden bijten omdat het laatste stuk van de Meidoornlaan opnieuw wordt bestraat.

De herinrichting van de wijk en de vernieuwing van de riolering zat bepaald niet mee. Tijdens de werkzaamheden stuitte men op verontreinigingen in de grond en ook werden oude leidingen en kabels aangetroffen die niet waren verwacht. Verder ging in 2017, toen volop werd gewerkt aan de reconstructie van de Heesterbuurt, de aannemer failliet, wat ook voor veel vertragingen zorgde.

Na het opnieuw bestraten van de Meidoornlaan, tussen de Goudenregensingel en de Oostlaan, voert de aannemer in de wijk nog wat kleine herstelwerkzaamheden uit. Nog voor de zomer kunnen vervolgens de bouwdepots aan de Meidoornlaan en de Thorbeckelaan worden opgeruimd.

Opgelucht ademhalen

Bewoners van de wijk zullen opgelucht ademhalen als het zover is, want ze zijn alle werkzaamheden in hun wijk inmiddels volkomen zat. Juist daarom ontstonden in de afgelopen weken negatieve reacties op het nieuws, dat de gemeente plannen heeft voor de bouw van twee nieuwe IKC’s op de scholenlocatie aan de Groen van Prinstererlaan. Dan zitten we nóg langer met bouwverkeer door de wijk, verzuchtten veel mensen in de buurt.

De gemeente krijgt nog een behoorlijke klus om de bewoners met het participatieproces positief te stemmen, zoals het college van B & W graag wil. Dat zal erg zijn best moeten doen om de wijk ervan te overtuigen dat het scholenplan nodig is, en dat de gekozen locatie ook de beste plek daarvoor is.

Even rust krijgt de wijk wel. Voor daadwerkelijk met de bouw van de twee nieuwe schoolgebouwen kan worden begonnen zijn we al gauw een jaar of twee verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *