Herinrichting Noord pas half 2020 klaar

Sinds begin deze week is de kruising van de Goudenregensingel met de Noordweg afgesloten in verband met de werkzaamheden. (Foto: Bart Planken)

De laatste loodjes wegen minimaal net zo zwaar als de eerdere fasen van het project. De riolering en herinrichting in Pijnacker-Noord is weliswaar aangeland bij het laatste deelplan van de Berken- en Bomenbuurt, maar de oorspronkelijke planning heeft de gemeente moeten loslaten, omdat er veel vertraging is opgetreden. De herinrichting is zoals het er nu naar uitziet op zijn vroegst half volgend jaar klaar.

De woonstraten in de noordwesthoek, tussen Goudenregensingel, Acacialaan en Nootdorpseweg, zijn nagenoeg gereed. De aannemer gaat nu verder met het werk in Park Berkenoord en in de straten ten zuiden van de Goudenregensingel.

Oude kademuur

Afgelopen jaar hebben de rioolwerkzaamheden meer tijd in beslag genomen dan was voorzien. Tijdens de graafwerkzaamheden werden allerlei ondergrondse voorzieningen vanuit het verleden blootgelegd, zoals onbekende kabels en leidingen. Ook stuitte men op onbekende bodemverontreinigingen en ondergrondse obstakels, zoals een oude kademuur.

In een nota over de voortgang van projecten in de gemeente wordt nu aan de gemeenteraad gemeld dat de rioolwerkzaamheden nog wel dit jaar worden afgerond, maar de definitieve inrichting van de Acacialaan, de Goudenregensingel en een deel van de Meidoornlaan kan pas volgend jaar worden afgemaakt. Hierbij spelen ook de uitrukroutes van de brandweer een rol, net als de bereikbaarheid van de opslagdepots aan de Meidoornlaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *