Hij is er weer bijna!

Ook dit jaar is Sinterklaas eerst in Nootdorp, en pas een week later in Pijnacker en Delfgauw.

Nog een paar weken geduld, dan is het weer zo ver: de intocht van Sinterklaas in Nootdorp, Pijnacker en Delfgauw staat voor de deur. Traditioneel doet de Sint eerst Nootdorp aan, op zaterdag 16 november, en een week later is de intocht in Pijnacker en Delfgauw.

Nootdorp

Tradities zijn er om in er houden, en daarom is er in Nootdorp ook dit jaar, op 16 november, weer de rijtoer door het centrum van het dorp en aansluitend de officiële ontvangst op het Paradeplein. Net als vorig jaar begint de tocht op de Markt en daarna gaat de route via de Meidoornlaan en de Dorpsstraat naar het winkelcentrum. De ervaring leert dat vooral de rijtoer door de Dorpsstraat indrukwekkend is.

Pijnacker

De intocht van Sinterklaas in Pijnacker is dit jaar niet meer georganiseerd door de stichting Sint in Pijnacker, die dit jaar het besluit nam om er mee te stoppen. De winkeliers hebben de organisatie nu opgedragen aan Gaaf Entertainment uit Naaldwijk. Maar verder verandert er niet zoveel.

De Sint komt op 23 november per Randstadrail aan bij halte Pijnacker-Zuid. Daar volgt een wandeling door winkelcentrum Keijzershof, en aansluitend de rijtoer naar het centrum van het dorp. Daar is de officiële ontvangst op het Raadhuisplein.

Delfgauw

Op dezelfde dag, 23 november, doet Sinterklaas ook Delfgauw aan. Daar begint de rijtoer op het Saaymans Vaderplein en gaat de tocht in de richting van het Gouden Rijderplein in centrum van het dorp. De ontvangst is weer in het woonzorgcentrum van Emerald.

In de komende weken worden meer bijzonderheden over de verschillende intochten bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *