Jeroen Hoefnagel (Oliveo-zo): Elke week beter worden

VOETBAL | De play-off voor promotie kwam afgelopen seizoen onverwacht voor het Oliveo (zo) van trainer Jeroen Hoefnagel en zijn staf. Samen met aanvaller Tim van Rheenen kijkt hij vooruit op het nieuwe seizoen in de 2e klasse zondag.

Natuurlijk kijken de twee ook even terug op het afgelopen seizoen en dan vooral op de laatste promotiewedstrijd tegen Hillegersberg. Hoefnagel: ”Het heeft een paar dagen geduurd, daarna was het voor mij ook wel weer klaar. We hebben het hele jaar boven verwachting gepresteerd, maar als je de finalewedstrijd voor promotie speelt, wil je die uiteindelijk ook winnen. Die hebben we toen terecht verloren, dan is het toch een stuk makkelijker om het een plek te geven.”

Vanaf de tweede seizoenshelft begon het echt goed te lopen bij Oliveo. Hoefnagel: ”Je wil altijd beter starten, maar ik wilde mijn team nieuwe vormen laten kennen en ze een beetje tactisch bijscholen. Dat heeft een aantal maanden geduurd. Na het trainingskamp tijdens de winterstop kwamen de resultaten, en toen wonnen we van de veertien gespeelde wedstrijden er elf, speelden weer één gelijk en verloren we er maar twee.” Die lijn willen ze nu doortrekken. Tim van Rheenen: ”We kregen ook weinig doelpunten tegen na de winterstop, en dat helpt ook wel. Afgelopen seizoen was de insteek: zoveel mogelijk punten pakken. We zijn zelfs tweede geworden, en in die poule van vorig jaar heb je het dan geweldig gedaan.”

Elke week beter

De selectie is voor het nieuwe seizoen in tact gebleven, tot vreugde van de trainer. ”We kunnen hierdoor verder waar mee we zijn geëindigd vorig jaar. We willen nu elke week beter worden en proberen op een goede manier met elkaar te voetballen. En dan maakt het mij ook niet zo uit als het niet gelijk beter gaat dan vorig jaar vanaf de start”, vertelt de trainer.

Het zondagteam van Oliveo zit nu in een andere poule. Hoefnagel: ”Er zitten nog maar weinig ploegen van vorig jaar bij, alleen RKDEO, Concordia en Wippolder. We zitten nu aan de Haagse Bollenstreek-kant. Ik denk trouwens dat Hillegom het TOGB wordt van afgelopen seizoen, omdat zij veruit de beste ploeg hebben, al is het afwachten allemaal hoe het gaat.”

Een pittige maar ook een mooie poule volgens beiden en zwaarder dan vorig jaar. ”Maar met leukere tegenstanders, meer publiek en met beter voetbal. Ik kijk er naar uit”, zegt Hoefnagel. Tim van Rheenen: ”Het is vergelijkbaar met vorig seizoen: een grote middenmoot die je gaat krijgen. SV Hillegom heeft nu al een goede ploeg, dus ik verwacht dat zij één van de favorieten zijn. Voor mij persoonlijk de grote onbekende nog. We moeten bij de eerste vijf, misschien zes zien te komen en dan weet je maar nooit wat er kan gebeuren. Kijk maar naar vorig jaar.”

Doelstellingen

Trainer Jeroen Hoefnagel heeft ook een paar doelstellingen, niet alleen voor het team, ook persoonlijk. ”Als staf proberen wij elke week de spelers beter te maken, dus dan maakt het mij persoonlijk niet uit of we tweede, vierde of zesde worden. Altijd leuk als we hoog eindigen, maar ik zie liever dat het team voetbalt zoals we willen zien en dat wat we op de training oefenen er uit komt. Dus als we het over doelstellingen hebben: elke week beter worden, zo hoog mogelijk eindigen, dat wel. Door de fantastische medische staf was iedereen afgelopen jaar fit gebleven. Als dat komend jaar ook gebeurt, verwacht ik dat we misschien weer om plek twee en drie mee kunnen doen.”

”Voor de rest wil ik de groep zoveel mogelijk leren. Vorig jaar hebben we grote stappen gemaakt, met name op het tactische vlak. Het team speelde in verschillende systemen en daar hebben we veel tegenstanders mee verrast. Ik hoop dat komend jaar verder te kunnen uitbouwen.”

Tim van Rheenen hoopt in het komende seizoen vooral fit te kunnen blijven “Vorig jaar is mij wel goed bevallen, maar mijn prioriteit is wel fit blijven en belangrijk zijn voor het elftal. En als dat nou met een doelpunt of een assist is, of een schop uitdelen waardoor de rest van het elftal meegaat, dat maakt mij niet zoveel uit.”

Rondo met Tim van Rheenen achterin
Partijspel aan het einde van de training
Keeperstraining met onder andere Peter-Paul de Rotte (rechts)
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *