HogeNood-app geeft nu verlichting

Via de HogeNood App kun je snel vinden waar een toegankelijk toilet is.

Goed nieuws voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp en bezoekers van een van de kernen die het onderweg haast niet meer kunnen ophouden: steeds meer openbare toiletten in de gemeente zijn te vinden in de HogeNood-app. Sociaal-cultureel centrum CulturA in Nootdorp wordt nu eindelijk in de app vermeld, en ook de winkeliersverenigingen in Nootdorp, Pijnacker en Delfgauw zijn door de gemeente gevraagd om hun openbare toiletten aan te melden. Ook de bibliotheek gaat zich aanmelden bij de app.

Gemeenteraadslid Jan-Willem Maas (Progressief Pijnacker-Nootdorp) constateert tevreden dat er enige beweging in de zaak is gekomen, ook bij de gemeente. Hij stelde namens zijn fractie eind vorig jaar schriftelijke vragen over de kwestie, nadat een bewoner de zaak nog eens onder de aandacht had gebracht bij de gemeenteraad.

Veel openbare toiletten zijn er niet in Pijnacker-Nootdorp. Wie nodig moet, zal vaak vergeefs zoeken. De HogeNood-app, een handig programma dat op de smartphone kan worden geïnstalleerd, kan uitkomst brengen maar tot nu toe stonden daar dus weinig plasplekken in de gemeente in vermeld. Daar komt nu dus echt verandering in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *