Home-Start helpt gezinnen

Aandacht voor elkaar hebben is belangrijk

Veel ouders kennen een periode waarin het niet zo lekker gaat in hun gezin of met henzelf. Er kunnen spanningen zijn omdat alles nieuw voor ze is, lichamelijke problemen, een klein sociaal netwerk of kinderen die speciale aandacht vergen. Humanitas/Home-Start kan hulp bieden.

Het gezin Dolma uit Delfgauw krijgt ondersteuning van Home-Start. Oorspronkelijk uit Tibet, met twee kinderen die in Nederland zijn geboren, maakt dat voor hen taal en netwerken soms moeilijk zijn. Daar zijn in de buurt wel faciliteiten voor, maar die moet je ook maar zien te vinden.

Mirjam van der Lelij, vrijwilligster van Home-Start, vertelt: “De juiste aanpak op maat is belangrijk. De coördinatoren van Home-Start kijken goed naar elk gezin, voordat een vrijwilliger gekoppeld wordt. Elk gezin is anders, door verschillen in huishouden, achtergrond of de kinderen zelf.Het is best een drempel om dan hulp te vragen. Het lijkt soms of ze enige zijn. Dat is zeker niet het geval.

Aandacht

Home-Start richt zich op gezinnen met in een kind van zes jaar of jonger. Het doel is vooral aandacht geven en een luisterend oor te bieden. Mirjam: “Dat kan de vorm aannemen van een bezoek aan de bibliotheek of kinderboerderij. Andere keren gaan we knutselen of voeren we gewoon een gesprekje over dagelijkse dingen.”

Home-Start is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje, een fonds dat ieder jaar aan drie goede doelen een kleine award en een geldbedrag uitreikt. De uitslag van de Appeltjes van Oranje is in mei.

Bent u op zoek naar hulp voor uw gezin, of heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij Home-Start? Neem contact op via de website

Samen een boekje lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *