Hondenbezitters kunnen politie helpen

Hondenbezitters lopen drie of vier keer per dag buiten en kunnen dus veel dingen zien die niet kloppen, denkt de politie.

De politie in Pijnacker wil graag gebruik maken van de ogen, de oren en vooral de neus van honden in het dorp en ook die van hun baasjes – nou ja, van hen vooral de ogen natuurlijk. In navolging van andere steden en dorpen in Nederland wordt ook in deze gemeente de Actie Hondenriem ingezet. Op 18 juni is er een informatiebijeenkomst voor hondenbezitters op het politiebureau, waarin voorlichting wordt gegeven over hoe bewoners tijdens hun dagelijkse wandeling met de hond kunnen bijdragen aan de veiligheid.

Juist hondenbezitters kunnen een belangrijke bijdrage leveren, omdat ze elke dag een paar keer op straat zijn, zegt politiewoordvoerder Annemarie de Mooij. “Ze lopen meestal in dezelfde omgeving en ze kennen hun buurt daardoor heel goed. Dus ze zien vaak snel als er ergens iets niet klopt, of als er ramen open staan terwijl de bewoners zo te zien niet thuis zijn. Juist hondenbezitters kunnen voor ons heel belangrijk zijn, omdat ze veel zien en horen in de wijk.”

Kadootje

Tijdens de informatiebijeenkomst zal een politieagent met veel kennis van hondengedrag voorlichting geven over de dingen waar mensen op kunnen letten tijdens het uitlaten van hun hond. En voor die viervoeter geeft de politie aan het eind van de avond alvast een leuk kadootje mee.

De bijeenkomst op 18 juni begint om half acht ’s avonds. Hondenbezitters kunnen zich per e-mail aanmelden. Op een later tijdstip worden ook in de andere kernen van Pijnacker-Nootdorp zulke informatiebijeenkomsten gehouden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *