Hoogheemraadschap gaat vissen

De visstand zegt veel over de kwaliteit van het water.

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat vanaf volgende week onderzoek doen naar de visstand in de Zuidpolder van Delfland en in andere delen van het westelijk gebied van Delfland. Op verschillende plekken gaan medewerkers van het waterschap vissen vangen en de soort, lengte en gewicht registreren. Het vangen en onderzoeken gebeurt op zo diervriendelijk mogelijke manier, zegt Delfland, maar het is niet te voorkomen dat sommige vissen niet teruggezet kunnen worden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van de Europese afspraken die er voor moeten zorgen dat uiterlijk in 2027 het water schoon en van goede ecologische kwaliteit is. De visstand is hiervoor een goede indicatie. Als er veel verschillende soorten vissen rondzwemmen, dan duidt dit op schoon water. Drie jaar geleden is dit ook al onderzocht, en door het onderzoek te herhalen kan worden nagegaan of de maatregelen die sindsdien zijn genomen om de waterkwaliteit te verbeteren effect hebben.

Het Hoogheemraadschap onderzoekt het water ook door er monsters van te nemen en te kijken naar chemische stoffen die er in voor komen.

Het onderzoek naar de visstand in sloten en kanalen duurt tot en met 25 augustus. Het vissen gebeurt vooral overdag en enkele keren ook ’s nachts.

Delfland gaat enkele weken vissen in de Zuidpolder van Delfgauw en op andere plekken in het werkgebied van het hoogheemraadschap.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.