Huis van Rie weer beperkt open

Ook in het Huis van Rie is eenrichtingverkeer nodig om voldoende afstand te kunnen houden.

Het Huis van Rie in Nootdorp is weer voorzichtig begonnen met dagbesteding voor mensen die daar voor de coronacrisis al gebruik van maakten. Per keer kunnen er acht bezoekers worden ontvangen, met inachtneming van de richtlijnen, dus met anderhalve meter afstand. Over enkele weken hoopt men dat aantal te kunnen uitbreiden tot maximaal 12 bezoekers per keer.

Om de openstelling mogelijk te maken moest er wel veel geregeld worden. Zo is het vervoer, voor mensen die niet op eigen gelegenheid kunnen komen, een groot aandachtspunt. Bezoekers kunnen door de eigen chauffeur worden opgehaald, maar er mogen niet meer dan twee gasten per keer in de bus.

Voorlopig ontvangt het Huis van Rie elke dag twee groepen van vier bezoekers, die in groepjes van vier een eigen ruimte en een eigen tafel gebruiken. Aan elke tafel is er een medewerker die de activiteiten begeleiden.

Het is dus dagbesteding met veel beperkingen, maar iedereen in het Huis van Rie is dolblij dat er op deze manier weer bezoekers kunnen worden ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *