Hulp aangeboden in coronacrisis

Het sociale leven in Nederland is tot stilstand gekomen en dat geldt dus ook voor Pijnacker-Nootdorp. Dat kan er toe leiden dat mensen in de knel komen met urgente zaken. Er zijn al diverse initiatieven op gang gekomen om de helpende hand te bieden.

Ouderenadviseurs van de afdeling Pijnacker-Nootdorp van de KBO houden in deze periode telefonisch spreekuur voor oudere inwoners die behoefte hebben aan contact in de huidige coronacrisis. Ouderen kunnen bellen met 06 – 24479209.

Medewerkers van Veiligheidop1 en bewoners van ’t Hofland maken voedselpakketten voor kwetsbare inwoners die in een isolement dreigen te raken. Bekijk hier de video.

José Flaton, oprichter van ZZP Oostland, is begonnen met de Facebook-groep Heel Pijnacker-Nootdorp helpt. Mensen die hulp nodig hebben of willen aanbieden kunnen hier terecht. Ook noemen de beheerders er initiatieven die met de coronacrisis te maken hebben. In een dag tijd hebben zich al meer dan 250 mensen aangemeld, en dat aantal groeit snel.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een pagina geopend met informatie voor ondernemers die in financiële problemen komen door het coronavirus. De informatie is hier te vinden.

De wijkmanagers Peter van der Sman (Pijnacker), Nootdorp (Leen Sinteur) en Marjolein van der Vlies (Delfgauw en Oude Leede) zijn beschikbaar als er hulp nodig is. “Trek aan de bel! Samen gaan we op zoek naar praktische oplossingen”, schrijft Marjolein op haar Twitter-account. Zo zijn ze bereikbaar: Peter van der Sman: tel. 06-51549081, e-mail p.vandersman@pijnacker-nootdorp.nl, Leen Sinteur: tel. 06-51279447, e-mail l.sinteur@pijnacker-nootdorp.nl, Marjolein van de Vlies: 06-15166256, e-mail m.vandervlies@pijnacker-nootdorp.nl

Bij korfbalvereniging Avanti in Pijnacker is een initiatief ontstaan om de leden bij te staan als dat nodig is. “Lukt het met thuiswerken? Heb je opvang voor de kinderen omdat jij wel buiten de deur moet werken? Kan je zelf boodschappen doen? Zit je nu wel heel erg veel alleen thuis? Laat het weten als dat niet zo is!”, aldus de oproep op de website van de vereniging.

De SWOP, die vooral de oudere inwoners van Pijnacker-Nootdorp als doelgroep heeft, heeft alle reguliere dienstverlening stopgezet, maar is voor cliënten bereikbaar voor urgente gevallen. Bel van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur: tel. 015-3699 699.

Netwerk Young Connection heeft jongeren beschikbaar die boodschappen willen doen voor ouderen die zelf de deur niet uit kunnen of willen. Het netwerk is bereikbaar via tel. 06- 1788 9361 (tussen 12 en 13 uur) en tel. 06- 5153 2946 (tussen 19 en 20 uur). Ook jongeren die hulp willen aanbieden kunnen met deze nummers bellen. Dat kan ook via WhatsApp en dan gelden de tijdsbeperkingen niet.

Kerk Delfgauw organiseert voor Delfgauw en Oude Leede burenhulp. Neem voor het vragen of aanbieden van hulp contact op met gastvrouw Jolanda van Wijk, tel. 06-39120139, e-mail aanmelden@kerkdelfgauw.nl

Bibliotheek Oostland heeft een telefonisch spreekuur ingesteld om informatie te krijgen over hoe je boeken terug kunt brengen en over de bezorging van gereserveerde boeken. Ook is informatie te krijgen over het thuisbezorgen van maaltijden door Jules en Jessica van Ont-Moeten in Nootdorp en Nanie’s Roti van Buurt & Zo in Pijnacker. Alle vestigingen zijn tussen 9 en 11 uur ’s morgens bereikbaar. Buurt & Zo Pijnacker: tel. 015-3694430. CulturA & Zo Nootdorp: tel. 015-3105251. Delfgauw, jeugdpunt Triangel: tel. 06 27254052

De 20-jarige studente Maxime Booi biedt zich op haar Facebookpagina aan om op de kinderen te passen, samen leuke dingen te doen en spelletjes te spelen. Maar ook “samen huiswerk maken en ik kan ook bijles geven in verschillende vakken zoals wiskunde, economie, engels en geschiedenis”, meldt ze. Referenties kunnen worden opgevraagd. Maxime hoopt dat nog meer studenten zich voor dergelijke klussen zullen aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *