Hulp aangeboden in coronacrisis

Het sociale leven in Nederland is door corona deels tot stilstand gekomen en dat geldt dus ook voor Pijnacker-Nootdorp. Dat kan er toe leiden dat mensen in de knel komen met urgente zaken. Er zijn diverse initiatieven om de helpende hand te bieden.

Bij de SWOP kunnen inwoners terecht voor inzet of aanmelding voor vrijwillige coronahulp, Boodschappendienst, ouderenadvies, ondersteuning bij belastingvragen, mantelzorgondersteuning en vluchtelingenbegeleiding. De SWOP is ook bereikbaar voor iedereen die zich zorgen maakt over iemand in zijn omgeving, die behoefte heeft aan een praatje of luisterend oor, iets voor een ander wil betekenen en voor alle andere vragen of problemen die men met een professional wil bespreken. Bel van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur naar 015-3 699 699.

José Flaton, oprichter van ZZP Oostland, beheert samen met anderen de Facebook-groep Heel Pijnacker-Nootdorp helpt. Mensen die hulp nodig hebben of willen aanbieden kunnen hier terecht. Ook noemen de beheerders er initiatieven die met de coronacrisis te maken hebben.

Het Alzheimer Trefpunt, een samenwerking van Alzheimer Nederland, afdeling DWO, Buurtzorg Pijnacker-Nootdorp, Home Instead, Pieter van Foreest en de SWO, biedt telefonische ondersteuning. Neem daarvoor contact op met Jacob-Jan Koedoot via dit mailadres of via 06-118 53 497. Op de website van Alzheimer DWO staan videogesprekken van het Digitaal Alzheimer Café.

Ouderenadviseurs van de afdeling Pijnacker-Nootdorp van de KBO houden in deze periode telefonisch spreekuur voor oudere inwoners die behoefte hebben aan contact in de huidige coronacrisis. Ouderen kunnen bellen met 06 – 24479209.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een pagina geopend met informatie voor ondernemers die in financiële problemen komen door het coronavirus. De informatie is hier te vinden.

De wijkmanagers Peter van der Sman (Pijnacker), Nootdorp (Leen Sinteur) en Marjolein van der Vlies (Delfgauw en Oude Leede) zijn beschikbaar als er hulp nodig is. Zo zijn ze bereikbaar: Peter van der Sman: tel. 06-51549081, e-mail p.vandersman@pijnacker-nootdorp.nl, Leen Sinteur: tel. 06-51279447, e-mail l.sinteur@pijnacker-nootdorp.nl, Marjolein van de Vlies: 06-15166256, e-mail m.vandervlies@pijnacker-nootdorp.nl

Bij korfbalvereniging Avanti in Pijnacker is een initiatief ontstaan om de leden bij te staan als dat nodig is. “Lukt het met thuiswerken? Heb je opvang voor de kinderen omdat jij wel buiten de deur moet werken? Kan je zelf boodschappen doen? Zit je nu wel heel erg veel alleen thuis? Laat het weten als dat niet zo is!”, aldus de oproep op de website van de vereniging.

Netwerk Young Connection heeft jongeren beschikbaar die boodschappen willen doen voor ouderen die zelf de deur niet uit kunnen of willen. Het netwerk is bereikbaar via tel. 06- 1788 9361 (tussen 12 en 13 uur) en tel. 06- 5153 2946 (tussen 19 en 20 uur). Ook jongeren die hulp willen aanbieden kunnen met deze nummers bellen. Dat kan ook via WhatsApp en dan gelden de tijdsbeperkingen niet.

Kerk Delfgauw organiseert voor Delfgauw en Oude Leede burenhulp. Neem voor het vragen of aanbieden van hulp contact op met gastvrouw Jolanda van Wijk, tel. 06-39120139, e-mail aanmelden@kerkdelfgauw.nl

Bibliotheek Oostland heeft een telefonisch spreekuur over de bezorging van gereserveerde boeken. Ook is informatie te krijgen over het thuisbezorgen van maaltijden door Jules en Jessica van Ont-Moeten in Nootdorp en Nanie’s Roti van Buurt & Zo in Pijnacker. Alle vestigingen zijn tussen 9 en 11 uur ‘s morgens bereikbaar. Buurt & Zo Pijnacker: tel. 015-3694430. CulturA & Zo Nootdorp: tel. 015-3105251. Delfgauw, jeugdpunt Triangel: tel. 06 27254052,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *