Nieuwe aanbieder voor hulpmiddelen

Gebruikers van rolstoelen en andere hulpmiddelen hoeven zich geen zorgen te maken over het faillissement van het Hulpmiddelencentrum.

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp die afhankelijk zijn van hulpmiddelen die zijn verstrekt in het kader van de Wmo, hoeven zich geen zorgen te maken over het feit dat het Hulpmiddelencentrum failliet is gegaan. In de komende weken kunnen ze daar nog terecht voor onderhoud en reparatie. Ook heeft de gemeente inmiddels een andere aanbieder van rolstoelen, rollators en andere hulpmiddelen gevonden.

De rechtbank in Rotterdam sprak vrijdag het faillissement uit van het Hulpmiddelencentrum, dat is voortgekomen uit het Rotterdamse bedrijf Beenhakker. Het Hulpmiddelencentrum kwam vorig jaar in de problemen, nadat was overgestapt op een nieuw computersysteem, waarmee alle vestigingen moesten worden aangestuurd. Dat zorgde voor lange wachttijden voor reparaties en voor de levering van nieuwe materialen. Ook ontstonden er betalings- en leveringsproblemen.

Het Hulpmiddelencentrum leverde rolstoelen, rollators, krukken, trapliften en allerlei andere artikelen in zo’n tachtig gemeenten, waaronder dus ook Pijnacker-Nootdorp. Voor de cliënten heeft het faillissement geen gevolgen. Ze mogen de hulpmddelen gewoon houden en kunnen in de komende maanden nog terecht voor onderhoud.

Nieuwe aanvragen van Wmo-hulpmiddelen worden afgehandeld door het nieuwe bedrijf waarmee de gemeente Pijnacker-Nootdorp in zee is gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *