Iets minder gezinnen naar Voedselbank

In 2018 maakten iets minder gezinnen uit Pijnacker-Nootdorp gebruik van de Voedselbank. Toch blijft die voorziening hard nodig.

Het aantal gezinnen uit Pijnacker-Nootdorp dat afgelopen jaar gebruik heeft gemaakt van de Voedselbank Delft, die ook uitdeelpunten heeft in Nootdorp en Pijnacker, is ten opzichte van een jaar eerder iets afgenomen. In 2018 waren 101 gezinnen 342 personen) uit onze gemeente afhankelijk van de voedselpakketten. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2018 van de Voedselbank. Een jaar eerder waren dat 124 huishoudens met samen 407 personen.

Dat afgelopen jaar iets minder huishoudens uit Pijnacker-Nootdorp gebruik maakten van de voedselpakketten wil niet zeggen dat de Voedselbank minder hard nodig is. Het aantal huishoudens dat op de peildatum van eind december ingeschreven stond, is met 6,5% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat percentage geldt voor het gehele werkgebied van de Voedselbank: Delft, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland.

Lang niet alle gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselpakketten maken daar het hele jaar gebruik van. Meer dan de helft van de huishoudens wordt al binnen een jaar uitgeschreven, omdat ze weer voldoende geld te besteden hebben om in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Toch wordt in het jaarverslag ook gesignaleerd dat het aantal cliënten toeneemt dat langer dan drie jaar gebruik moet maken van de Voedselbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *