IJs en koffie naast de Verkeerstoren

Lekker in de najaarszon op het terras naast de verkeerstoren.

Een lekker kopje koffie drinken, een bijzondere theesoort proeven of een ijsje eten: het had eigenlijk in de warme zomermaanden al mogelijk moeten zijn naast de voormalige verkeerstoren op Ypenburg, maar het duurde toch allemaal wat langer dan gedacht.

Maar sinds kort is het terras echt open, fijn voor mooie herfstdagen met een zonnetje, en anders kun je in elk geval binnen terecht.

Een lunchroom of een ijssalon in de technische ruimte van de verkeerstoren: dat had eigenaar Jacques Schaaf al langer gewild. Plannen om die salon te laten exploiteren door een huurder die daar mensen met autisme aan het werk wilde helpen waren niet door gegaan, en daarom besloot Schaaf om het zelf maar te gaan doen. Maar voor de ruimte helemaal in gereedheid was en ook alle vergunningen binnen waren, daar ging toch aardig wat tijd mee heen.

Stapje voor stapje

Maar uiteindelijk is het gelukt en dus kunnen de bewoners van Nootdorp en Ypenburg nu op een heel bijzondere plek wat lekkers drinken en zo meteen ook een wafel eten. Er zijn ook plannen om broodjes en misschien nog wat andere dingen op de kaart te zetten, maar “we doen het stapje voor stapje”, zegt Schaaf. Tot nu toe is er ook nog maar weinig publiciteit gegeven aan de salon, maar toch weten mensen uit de buurt of wandelaars en fietsers het terras al te vinden.

Een bijzondere plek is het inderdaad. Boven in de voormalige verkeerstoren van vliegveld Ypenburg, die op het grondgebied van de gemeente Pijnacker-Nootdorp staat, heeft Schaaf zijn computertechnisch bedrijf. Vanuit de toren heeft hij een prachtig uitzicht over het aangrenzende deel van Nootdorp en Ypenburg en in de ruimte naast de toren is nu dus de koffie- en ijssalon gevestigd. Bezoekers kunnen er nog iets van de historie terugvinden, want Schaaf heeft de volledige elektrische schakelruimte, die vroeger werd gebruikt voor de baanverlichting van het vliegveld, in tact gelaten. 

Een andere ruimte direct onder de toren heeft weer een heel andere functie. Hier geven twee Haagse zussen geregeld cursussen en workshops op het gebied van mode

 

 

2 reacties op “IJs en koffie naast de Verkeerstoren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *