Ina Mantjes doet een stapje terug

Bernard Minderhoud wordt lijsttrekker voor Gemeentebelangen bij de raadsverkiezingen van maart 2018.

De ledenvergadering van Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp heeft maandagavond unaniem Bernard Minderhoud gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De huidige fractievoorzitter, Ina Mantjes, doet dus voor de verkiezingscampagne een stapje terug. “Of dat betekent dat ik straks ook geen fractievoorzitter meer ben, dat zien we dan later wel. We gaan met Bernard als lijsttrekker in elk geval keihard aan de slag voor een goed verkiezingsresultaat.”

Mantjes is blij met het besluit van de ledenvergadering, zegt ze. “Ja, ik was er zelf ook helemaal voor. Het is goed dat jonge mensen het bestuur van de gemeente oppakken. Bernard Minderhoud is een bekende persoonlijkheid in Pijnacker-Nootdorp. Hij is enthousiast, ambitieus, heeft creatieve ideeën. Ik schuif dus met plezier een plekje op op de lijst.”

Veel bereikt

Volgens Mantjes heeft Minderhoud, ondanks het feit dat hij onlangs als wethouder is opgestapt, in de afgelopen jaren veel bereikt als lid van het college van B & W. “Denk aan het zwembad dat hij goed heeft overgedragen, denk aan het sociale domein dat hij heeft geïmplementeerd. Hij had geen ervaring toen hij begon, maar heeft zich bij de start van deze periode razendsnel ingewerkt.”

Hoewel veel afhangt van het verkiezingsresultaat sluit Gemeentebelangen niet uit dat Minderhoud na de verkiezingen van maart volgend jaar opnieuw zal worden voorgedragen als wethouder. Als een nieuwe benoeming zou lukken, dan ligt het voor de hand dat Ina Mantjes dan fractievoorzitter blijft.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *