Inspiratieavond over faalangst

Faalangst kan er toe leiden dat mensen steeds meer voor dingen weglopen.

Faalangst is een probleem waar relatief veel mensen mee kampen. Sommigen leggen de lat heel hoog voor zichzelf, maar dat levert dan vaak alleen nog maar meer faalangst op. Volgens de Nootdorpse systemisch coach Janneke Nonkes lopen veel mannen en vrouwen op hun tenen en dat kost veel energie.

In haar praktijk Het Lemniscaat houdt ze op 19 februari een zogenaamde inspiratie-avond, die volledig in het teken staat van faalangst — of misschien is het wel succesangst. Samen met de deelnemers gaat ze op zoek wat faalangst precies is, hoe je ermee om kunt gaan en op welke manier je het kunt doorbreken.

“Faalangst is wel een stevig thema”, zegt Janneke. “Veel mensen lopen er tegenaan. Dat kan er toe leiden dat ze zo onzeker worden om dingen aan te pakken dat ze steeds meer voor dingen weglopen.” 

Kennismaking

Het Lemniscaat houdt geregeld zulke inspiratieavonden. Eerder kwam al eens het thema ‘keuzes maken’ aan de orde, en later dit voorjaar gaat het over het volgen van je intuïtie en over grenzen bewaken. Stuk voor stuk herkenbare onderwerpen. “Zo’n inspiratie-avond is een mooie manier om kennis te maken met een coachingstraject. Het kan ook een opstap zijn naar wat langer lopende workshops, zoals de introductiecursus familieopstellingen. Dan gaan we vier ochtenden aan de slag met de theorie en de praktijk van het opstellingenwerk.”

Janneke komt van oorsprong uit de financiële wereld. Daar werkte ze als auditor, controller en treasurer. Gaandeweg kwam ze er achter dat ze zichzelf steeds meer had aangepast aan de verwachtingen van anderen, en dat ze haar eigen wensen en verlangens uit het oog was verloren. Dat was het signaal om een andere kant uit te gaan, met opleidingen in coaching en psychologie. “Daar heb ik geen moment spijt van”, zegt ze.

Meer informatie over de inspiratieavonden is te vinden op deze webpagina.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.