Inspirerende avond rond participatie

In kleine groepjes discussieerden de ondernemers over enkele stellingen die door de raad waren bedacht.

Meer dan twintig ondernemers uit verschillende sectoren in Pijnacker-Nootdorp deden dinsdagavond op het gemeentekantoor mee aan een boeiende discussie over de vraag hoe inwoners die nu een bijstandsuitkering hebben, aan het werk geholpen kunnen worden.

Mogelijkheden daarvoor zijn er zeker en de gemeente kan daarin een ondersteunende rol spelen. Het helpt enorm als ondernemers een vast aanspreekpunt hebben, en als er duidelijke informatie is over de regelingen en mogelijkheden die er op het gebied van participatie zijn, aldus enkele van de conclusies.

Stellingen

Het initiatief voor de bijeenkomst met plaatselijke ondernemers was genomen door de gemeenteraad. Vanuit verschillende fracties speelden raadsleden de rol van gespreksleider of notulist. In kleine groepjes wisselden de deelnemers ervaringen uit en reageerden ze op vijf stellingen die door de fracties waren bedacht. De belangrijkste daarvan was natuurlijk: waarmee kan de gemeente ondernemers helpen als ze bereid zijn om iemand vanuit een uitkeringssituatie in dienst te nemen?

Er kwamen verschillende bruikbare punten naar voren waar de gemeente zeker mee verder kan. Dat gaat ook gebeuren. Wethouder Hanneke van de Gevel (Participatie), die dinsdagavond zelf niet bij de discussies betrokken was, beloofde aan het begin van de bijeenkomst dat de resultaten worden opgenomen in het plan van aanpak dat in de zomer klaar moet zijn en dan na het reces in de raad wordt behandeld.

De wethouder krijgt binnen enkele dagen de uitgewerkte conclusies van de discussie overhandigd, ‘met een strik er omheen’, zoals VVD’er Peter van den Heuij het uitdrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *