‘Integreer natuur in nieuwe appartementen’

Aan de Korteweg komen 13 of 14 appartementen voor zowel starters als ouderen.

Het Milieuplatform Pijnacker-Nootdorp zou graag zien dat de ontwikkelaars van de nieuwe appartementen in het centrum van Pijnacker de opdracht meekrijgen om ‘natuurinclusief’ te bouwen. Dat betekent volgens het platform dat natuur en woningen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat kan bijvoorbeeld door bij de bouw verblijfplaatsen te creëeren voor vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen, en ook door gevels of daken te laten begroeien met vegetatie.

Het Milieuplatform reageert daarmee op het voorontwerp van het bestemmingsplan dat voor de bouwplannen is opgesteld. Het bouwplan omvat acht eengezinswoningen in twee blokken aan de Kerkweg en de Adam Pijnackerstraat, op de locatie waar nu nog garagebedrijf Hoeke is gevestigd, en om een gebouw met 13 of 14 appartementen aan de Korteweg, op de plek van garagebedrijf Wiegel.

Nul op de meter

Het college van B & W heeft al aangegeven dat de nieuwe woningen duurzaam gebouwd moeten worden. Met behulp van zonnepanelen en een warmtepomp zouden het ‘nul op de meter-woningen’ moeten worden. Het Milieuplatform is daar blij mee, maar wijst er in zijn reactie op dat natuurinclusief bouwen meer omvat dan alleen energiebesparing en duurzame warmte.

Het platform vraagt daarom welke visie de gemeente op dit punt precies heeft en ook of de ontwikkelaars van de bouwplannen alleen wordt gevraagd om natuurinclusief te bouwen, of dat dit een voorwaarde wordt.

Een reactie op “‘Integreer natuur in nieuwe appartementen’”
  1. Werkelijk bijna niemand in de omgeving zit te wachten op deze appartementen.

    Weet je wat pas natuurinclusief zou zijn? Een natuurparkje, bosje, of tiny forest.

    Het bouwen van een blokkendoos is nooit “natuurinclusief”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *