Invullen cultuurenquête kan nog

Ook het bezoeken van De Verbeelding hoort bij wat in de enquête de ‘passieve cultuurparticipatie’ wordt genoemd.

Al aardig wat inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben via het invullen van de enquête van de gemeente hun mening gegeven over het cultuurbeleid, en wat daarin volgens hen zou moeten verbeteren. Maar burgemeester Francisca Ravestein, portefeuillehouder Cultuur in het college van B & W, zou graag zien dat er nog veel meer mensen meedoen.

De vragenlijst is onderdeel van het beleid dat de gemeente de komende tijd wil ontwikkelen op het gebied van kunst en cultuur. Al eerder was geconstateerd dat dat in Pijnacker-Nootdorp wel wat extra aandacht kan gebruiken, want in vergelijking met andere gemeenten is het aanbod een beetje karig. Ook trekt de gemeente er tot nu toe relatief minder geld voor uit.

Zelf actief

In de vragenlijst kunnen inwoners aangeven hoe vaak ze meedoen aan culturele activiteiten zoals voorstellingen, festivals, lezingen en tentoonstellingen. Ook wordt gevraagd of de invuller zelf actief is met zang, toneel, fotografie, verhalen of gedichten schrijven enzovoort. De gemeente wil ook weten waarom mensen dat niet of weinig doen, bijvoorbeeld omdat ze er gen tijd of geld voor hebben, of omdat juist wat ze leuk vinden er niet of weinig is.

De enquete kan hier nog tot en met 2 juni anoniem online worden ingevuld. De resultaten worden bekendgemaakt op 26 juni, tijdens de derde bijeenkomst over cultuur in de gemeente,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *