Inwoners P/N zijn best tevreden

De gemeente moet nog beter naar de inwoneres luisteren, vinden veel van de ondervraagden. Mara verder is men over het algemeen behoorlijk tevreden.

De meeste inwoners van Pijnacker-Nootdorp zijn dik tevreden over de kwaliteit van de woonomgeving, over de dienstverlening van de gemeente en over zorg en welzijn. Uit een representatief onderzoek onder 2200 inwoners in de leeftijd van 18 tot en met 85 jaar, uitgevoerd door bureau Enneüs, blijkt dat meer dan de helft van de bevolking van de drie kernen vindt dat er genoeg wordt gedaan aan de leefbaarheid van hun buurt. Ook zijn inwoners grotendeels tevreden over de voorzieningen in hun omgeving. De gemeentelijke dienstverlening wordt over het algemeen als voldoende beoordeeld, maar wel vinden veel ondervraagden dat de gemeente flexibeler zou kunnen zijn.

Uit de burgerpeiling blijkt verder dat inwoners van Pijnacker-Nootdorp de kwaliteit van hun leven waarderen met een 7,9 en hun eigen gezondheid met een 7,8. Een grote meerderheid zegt nauwelijks belemmeringen te ervaren bij deelname aan het maatschappelijke leven, en ruim 90% van de ondervraagden zegt voldoende sociale contacten te hebben.

De scores die uit het onderzoek komen zijn beter dan het gemiddelde van vergelijkbare gemeenten. Wel vinden veel inwoners dat de gemeente hen meer moet betrekken bij plannen waar ze mee te maken krijgen. Ook zijn er kritische geluiden over het naleven van regels door de gemeente.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *