Inwoners zijn tevreden over leefbaarheid

Bewoners van Pijnacker-Nootdorp zijn best tevreden over de leefbaarheid van hun wijk.

De inwoners van Pijnacker-Nootdorp zijn best tevreden over hun woonomgeving, over de veiligheid en de mate van overlast in hun buurt. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek naar de leefbaarheid, dat in maart en april is uitgevoerd. Ten opzichte van twee jaar geleden is de tevredenheid over de hele linie gelijk gebleven of zelfs licht toegenomen. 

Per wijk zijn er wel verschillen. Het meest tevreden over de leefbaarheid zijn volgens het onderzoek de bewoners van de Pijnackerse wijken Noord, Klapwijk en Tolhek, de Nootdorpse wijken Vrouwtjesland/Nieuweveen, Achter het Raadhuis en De Venen Oost en Craeyenburch, en verder de bewoners van Oud-Delfgauw en de buitengebieden Oude Leede/Zuidpolder en Pijnacker-Noordpolder. 

In negatieve zin vallen de wijken Pijnacker-Centrum/Dorp, Keijzershof Boszoom, Nootdorp Centrum/West, ‘s-Gravenhout en De Venen Centrum op. In deze wijken zijn de waarderingscijfers ten opzichte van twee jaar geleden gedaald. Toch zijn de totaaloordelen in deze wijken van 7,6 tot 8,3 nog steeds heel behoorlijk.

Pijnacker-Nootdorp scoort wat de tevredenheid over de leefbaarheid betreft beter dan het gemiddelde van de andere gemeenten die door hetzelfde onderzoeksbureau zijn onderzocht. De vragenlijst werd dit jaar door een vrij groot aantal inwoners ingevuld. Via die vragenlijst geven de bewoners hun mening over de kwaliteit van de woonomgeving (onder andere de kwaliteit van de woningen, de omgeving, groen, speelvoorzieningen), de sociale woonomgeving (betrokkenheid met buurtbewoners, omgang met elkaar), ongenoegens (overlast door vervuiling, verkeersoverlast en dergelijke) en veiligheid (overlast van personen, criminaliteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *