Inzamelingen Voedselbank succesvol

Ook in onze gemeente zijn behoorlijk wat gezinnen tijdelijk aangewezen op de Voedselbank.

De Voedselbank Delft, die ook voor Pijnacker-Nootdorp werkt, heeft enkele succesvolle inzamelingsacties achter de rug. Acties bij supermarkten leveren veel artikelen op en ook inzamelingen op scholen zijn succesvol. Het komt geregeld voor dat lessen over armoede op school worden gecombineerd met inzamelingsacties, schrijft de Voedselbank in zijn nieuwsbrief.

Een voorbeeld van zo’n succesvolle actie was de Lichtjesavond in Nootdorp, waar bezoekers konden doneren voor de Voedselbank.

Eigen voorraad

De organisatie wil in de komende tijd de coördinatie van zulke inzamelingen verbeteren. Een groepje vrijwilligers onder aanvoering van bestuurslid Frans Smiers gaat zich hiermee bezighouden. De inzamelingsacties van vooral houdbare artikelen als koffie, thee, soepen, frisdrank en conserven zijn belangrijk om de eigen voorraad van levensmiddelen op peil te kunnen houden.

De pakketten die waren uitgedeeld aan mensen die op de Voedselbank zijn aangewezen worden vanuit die voorraad aangevuld, omdat de landelijke aanlevering van voedsel kwantitatief en kwalitatief onvoldoende is.

Vrijwilligers

De Voedselbank kan altijd mensen gebruiken die als vrijwilliger willen meehelpen, bijvoorbeeld op de uitdeelpunten in de Dorpskerk in Nootdorp en De Acker in Pijnacker. Over de inzamelingsacties, maar ook over aanmelden als vrijwilliger is meer te vinden op de website, of je kunt bellen met 06-41763004.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *