Irma in actie tegen pillenchaos

Irma gaat 3200 km fietsen door Europa.

Irma Scheurink uit Delfgauw blijft actief om aandacht te vragen voor zaken waar dat voor nodig is. Tot nu toe waren dat vooral aangelegenheden die te maken hebben met parkinson, de chronische ziekte waar ze al jaren mee te kampen heeft. Nu zet ze zich in voor een actie tegen de pillenchaos. Die heeft te maken met het feit dat veel mensen die medicijnen gebruiken, geregeld in de apotheek te horen krijgen dat hun middel er niet is.

Zeker voor mensen met parkinson is dit een probleem. “Als parkinsonpatiënt ben ik erg afhankelijk van de juiste medicatie en de juiste hoeveelheid. Als een middel tijdelijk niet verkrijgbaar is, moet je over naar een gelijkwaardig middel, maar dan moet je opnieuw worden ingesteld, wat voor veel problemen kan zorgen. En daarnaast heb je ook nog kans op bijwerkingen.”

Fietstocht door Europa

Het probleem speelt niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Daarom maakt Irma samen met Ruud Overes en Adorien ten Doeschate vanaf 26 juli een fietstocht van 3200 km door Europa. De eerste etappe is vanuit Pijnacker naar Eersel. Daarna wordt gefietst via Duitsland naar Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk.

Onderweg willen de drie actievoerders ambassades bezoeken en contacten leggen met verenigingen van parkinsonpatiënten. Ook wordt in Brussel een petitie aangeboden. De tocht wordt op 7 september afgesloten bij de Bike voor Parkinson in Valkenburg.

Irma houdt tijdens haar fietstocht een verslag bij. Op dit adres is meer informatie te vinden en daar kun je vanaf 26 juli ook haar ervaringen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *