Jan Janssen blij met Jan Janssen Lounge

Licht en ruimte in de foyer op de begane grond van CulturA & Zo.

Oud-Nootdorper en wielerkampioen Jan Janssen is zeer vereerd met de naar hem genoemde Jan Janssen-lounge in CulturA & Zo, het culturele centrum in wording in de Dorpsstraat in Nootdorp. Hij heeft laten weten dat hij bij de officiĆ«le opening van het gebouw, ergens in het najaar, zeker aanwezig wil zijn. Ook heeft hij al wat leuke materialen uit zijn wielerloopbaan toegezegd die in ‘zijn’ lounge een plekje kunnen krijgen, zoals fotomateriaal en andere parafernalia, en wellicht zelfs een van zijn wielertricots.

De verbouwing van het gebouw vordert gestaag. Het ruwe werk is al voor een belangrijk deel af en inmiddels wordt er geschilderd, behangen en linoleum gelegd. Ook zijn de eerste onderdelen van het interieur al binnengebracht, zoals een aantal comfortabele fauteuils, nu nog ingepakt in plastic, maar straks heerlijk om op te zitten met een mooi boek.

Licht en ruimte

Opvallend is in de foyer op de begane grond hoeveel licht en ruimte er in het gebouw is ontstaan, alleen al door de lange gordijnen die voor de ramen hingen weg te halen en een stroom aan daglicht binnen te laten.

In het bibliotheekfiliaal op de Markt zijn inmiddels alle boekenkasten leeggehaald en de boeken zijn in grote stapels kratten opgeborgen, wachtend op de verhuizing naar de Dorpsstraat. In de tussentijd worden de kasten en stellingen waar nodig opnieuw gespoten, zodat ze straks goed in het interieur van CulturA & Zo passen.

Hoewel er op allerlei plekken nog wordt gewerkt in het gebouw zijn na de vakantieperiode de meeste ballet- en muzieklessen alweer begonnen. Verder blijkt dat veel Nootdorpers erg nieuwsgierig zijn naar het nieuwe gebouw en nu al binnenlopen voor een kopje koffie of een tosti. Horeca-exploitanten Jessica en Jules van ‘Ont-moeten’ voorzien dus al volop mensen van wat lekkers te drinken en te eten.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *