‘Jan Janssenhal niet meteen afbreken’

B & W willen eerst onderzoek of renovatie nog mogelijk is, voor wordt besloten om de Jan Janssenhal te slopen.

Het college van B & W volgt het advies van het Sportplatform om de Jan Janssenhal in Nootdorp af te breken en te vervangen, nog niet op. B & W willen eerst een onderzoek of een grondige renovatie van de sporthal ook een optie is. Daarbij moet worden gekeken naar de financiële aspecten, maar bijvoorbeeld ook naar het gewenste tijdstip van renovatie of sloop en vervanging.

Het Sportplatform, het onafhankelijk adviesorgaan van het gemeentebestuur, had vervanging van de Jan janssenhal geadviseerd, na op een onderzoek dat eerder was uitgevoerd door het bedrijf Synarchis. Er zou dan een nieuwe sporthal met drie speelvelden voor in de plaats moeten komen, wat een vergroting van de sportcapaciteit voor Nootdorp zou betekenen.

Ackerswoude

Het Sportplatform zou ook graag zien dat er in Ackerswoude een sportzaal komt met twee speelvelden, in plaats van de nu geplande gymzaal bij het IKC. Ook met dat advies willen B & W niet meegaan. Uit het onderzoek van Synarchis is wel gebleken dat er behoefte is aan extra ruimte voor de sportverenigingen, maar een onoverkomelijk tekort aan ruimte voor de binnensport is er niet. Als een sporthal zou worden gebouwd in plaats van een gymzaal, dan zou er sprake zijn van een overcapaciteit voor het bewegingsonderwijs en zou er ook leegstand ontstaan, aldus het college.

B & W gaan wel mee in het advies van het Sportplatform om de sporthal ‘s-Gravenhout aan te passen, onder andere door de vloer te vervangen en de wanden geschikt te maken voor zaalhockey. 

Goed onderhouden

Het adviesorgaan had ook opmerkingen gemaakt over sporthal Het Baken. Dat is wel een voorziening op leeftijd, maar de accommodatie is goed onderhouden en er is de laatste tijd flink geïnvesteerd in maatregelen die te maken hebben met duurzaamheid, zoals zonnepanelen en warmteterugwinning. Er zijn geen plannen om Het Baken te vervangen, schrijft het college. Wel wordt geld uitgetrokken om de entree en de gangen een modernere uitstraling te geven.

De gemeenteraad behandelt later deze maand het accommodatieplan voor de binnensport in Pijnacker-Nootdorp.

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *