Jeroen Hoefnagel vertrekt, Oliveo stopt met zondagteam

Jeroen Hoefnagel aan het praten met zijn assistent Peter Klarenbeek.

VOETBAL | Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Oliveo werd bekend gemaakt dat er voor het volgende een aantal wijzigingen zullen zijn. Ook werd het startsein gegeven voor het 90-jarige jubileum van de club. De in 1930 opgerichte vereniging gaat een aantal evenementen organiseren ter ere daarvan.

Voorzitter Ruud Schalkwijk begon zijn speech over het ontstaan van de vereniging. Hij liet een foto zien van een groep mannen die geen zin meer had om naar Delft te fietsen om daar te voetballen. Zij kregen toestemming van de gemeente op hun eigen vereniging op te richten in Pijnacker. Ze begonnen op 2 juli 1930 op de Monnikenweg. Ook bedankte hij de sponsoren en verschillende verenigingen met hun steun in alle jaren.

Ter ere van het jubileum gaan er een aantal evenementen plaatsvinden bij Oliveo. Zo wordt er op 4 juli een familiefeest gehouden voor iedereen die bij de club hoort, en op 6 maart vindt er een grote reünie plaats in de sporthal voor oud-leden. Er komen koffiebekers met het oude clublogo erop en op de achterkant van het wedstrijdshirt komt ook het oude logo te staan. De leden mogen meedenken met het organiseren van andere activiteiten.

Zaterdagvereniging

Ruud Schalkwijk maakte ook nog twee belangrijke beslissingen bekend. Zo gaat Oliveo stoppen met een eerste team op de zondag. Reden daarvan is dat er meerdere verenigingen zijn die ermee stoppen en voor de financiële huishouding is het lastig om de zaak op orde te houden als er twee eerste teams zijn. Vanwege deze beslissing komt er een extra Algemene Leden Vergadering op 27 januari. Jeugdelftallen zullen wel op zondagochtend op de velden aanwezig zijn.

Doordat Oliveo zondag ophoudt kan de club op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Jeroen Hoefnagel gaat namelijk in de zomer naar het Haagse VUC.

Kauffmantrofee

Aan het einde van de receptie werd de jaarlijkse Kaufmantrofee uitgereikt aan de vrijwilliger(s) van het jaar. Dit jaar kregen assistent-trainer Peter Klarenbeek en Hugo Mentink die prijs vanwege hun inzet voor de vereniging.

Voorzitter Ruud Schalkwijk met de foto van de oprichters van OLIVEO
Het oude logo is komend jaar terug te vinden op de koffiebekers en op de rug op het wedstrijdshirt.
Hugo Mentink en Peter Klarenbeek met de Kauffman Trofee
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *