Jeugd krijgt kans bij de vrouwen van DSVP

Assistent Dominique Hoogwerf leidt de training

VOETBAL | Na één jaar in de 1e klasse te hebben gespeeld was dat avontuur voor het eerste damesteam van DSVP al weer voorbij. Dit jaar wil het team gaan voor promotie naar de eerste klasse. De trainer Cees Kruys is nog op vakantie, daarom was zijn assistent Dominique Hoogwerf de training aan het geven.

Eerst een korte terugblik op het vorige seizoen. Aanvoerder Kiri Boekwijt: ‘Daar kunnen we kort over zijn, want het was niet zo geweldig. Het was nogal rommelig allemaal en daardoor best wel een vervelend seizoen. Al was het wel mooi om in de 1e klasse te spelen, vooral voor de ervaring. Maar door de randzaken niet zo fijn, helaas.” Vooral de klik tussen de trainers en de spelersgroep was er niet, volgens Boekwijt.

Ondanks dat was het wel leerzaak in de eerste klasse. ”We hebben veel geleerd vorig jaar, zoals sneller spelen, sneller omschakelen. Ook onze kleine fouten werden afgestraft.”

Jeugd kans geven

Over komend seizoen is de aanvoerder positief gestemd. Boekwijt: ‘Er liggen kansen voor ons. De groep is iets jonger dan vorig jaar en misschien is het wel beter dat we nu in de 2e klasse gaan voetballen. Eerst vond ik het nogal jammer dat we waren gedegradeerd na één jaar, maar ik denk nu dat het wel beter is en dan met deze groep weer proberen te promoveren.”

De nieuwe assistent trainer Dominique Hoogwerf denkt er hetzelfde over. ‘Dit team is zeker een jonge groep. We beginnen weer op nul en we gaan proberen bovenin mee te draaien. Dat moet zeker kunnen met dit elftal.” De groep is na de zomer ook niet heel veel veranderd, in vergelijking met vorig jaar.

Dominique Hoogwerf: ‘We willen ook dat er veel jeugd doorstroomt naar het eerste. We gaan ook in overleg wie er en wanneer mee komen trainen bij ons. De jeugd gaat zeker een kans krijgen, en de jonge meiden moeten gaan wennen aan het niveau bij ons.”

Top drie

De doelstelling is helder, volgens Boekwijt. ‘Proberen te eindigen in de top drie, en misschien een periode pakken. Dat is denk ik wel een mooi doel, al wil je natuurlijk altijd wel kampioen worden. Het is wel mogelijk en ik denk ook wel dat het kan, maar verwacht het niet direct.’

Daar is Hoogwerf het mee eens. “Ook wij als staf hebben de doelstelling om in de top mee te draaien, en om natuurlijk minimaal één periode te pakken, zodat we een kans hebben om te promoveren naar de 1e klasse. Dat is zeker mogelijk met deze groep meiden.”

Warming-up onder leiding van aanvoerder Kiri Boekwijt (links)
Een pass oefening
Keeperstraining
Positiespel
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *