Jeugdland: maximum aantal deelnemers

Hutten bouwen blijft een van de meest populaire activiteiten van Jeugdland in Pijnacker.

Om een goede verhouding te kunnen hebben tussen het aantal kinderen dat Jeugdland in Pijnacker bezoekt en de beschikbare vrijwilligers heeft het bestuur voor dit jaar een maximum aantal deelnemers ingesteld. Ook worden er alleen nog maar weekkaarten vooraf verkocht en dus geen dagkaarten meer bij de ingang. Vooral de veiligheid van de deelnemende kinderen woog hier in zwaar mee.

Het besluit om een maximum te hanteren is door het bestuur ‘na veel wikken en wegen’ genomen, meldt Jeugdland. Het kostte de laatste jaren steeds meer moeite om aan voldoende vrijwilligers te komen. “Dat gaf voor de leiding te veel werkdruk en ook kwam het de controle en daardoor de veiligheid niet ten goede”, meldt Jeugdland. En controle op de kaartverkoop kun je alleen houden als je van tevoren een maximum aantal stelt. “Je kunt ’s morgens de halve rij bij de kassa niet meer naar huis sturen.”

Maximum van 1250

Jeugdland is enorm populair in Pijnacker. Bij de 45e editie afgelopen jaar kwamen per dag zo’n 1500 kinderen. Dat aantal is door de beschikbare begeleiders niet meer verantwoord te hanteren. Daarom is het maximum nu gesteld op 1250. Dat is goed te behappen voor de 140 vrijwilligers die de hele week in touw zijn. Lukt het in de komende maanden om méér medewerkers te vinden die hun tijd en energie aan het evenement willen geven, dan kan het aantal deelnemers nog wat worden opgehoogd.

De voorverkoop van de weekkaarten begint op 1 juni. De kaarten kosten dan dertig euro voor de gehele week. Ze zijn te koop bij ‘t Moortje in de Stationsstraat in Pijnacker. Na 16 juli kost een weekkaart 35 euro.

Jeugdland is dit jaar van 20 tot en met 24 augustus. Alle informatie over het evenement is te vinden op deze website. Daar kun je je ook aanmelden als vrijwilliger.

Maximaal 1250 kinderen per dag kunnen meedoen, tenzij zich in de komende maanden nog flink wat extra vrijwilligers melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *