Jeugdland zoekt vrijwilligers

Om Jeugdland goed te laten verlopen zijn er elk jaar weer veel vrijwilligers nodig.

Voor de organisatoren van het vakantie-evenement Jeugdland in Pijnacker is het elk jaar weer een uitdaging om aan voldoende vrijwilligers te komen. Die zijn hard nodig om de vele activiteiten tijdens de vakantieweek door te kunnen laten gaan. Het bestuur streeft ernaar om elke dag 170 begeleiders op de been te hebben. Velen van hen doen de hele week mee, maar er zijn ook vrijwilligers die enkele dagdelen komen.

De afdelingen ‘Techniek’ en ‘Houtbewerken’ zitten in de Oliveo sporthal. Het bestuur zoekt vooral mensen die kennis van zaken hebben met solderen, electro en andere technische zaken. Bij het houtbewerken komt figuurzagen, houtbranden en timmeren aan bod.

In de Oliveo kantine zit de afdeling ‘knutselen’. Daar kunnen de deelnemers een periscoop en een opwindbare auto maken en er wordt ook geknoopt, zeep en 3D kaarten gemaakt, T-shirts en stenen geverfd en sieraden in elkaar gezet. Ook hier zijn begeleiders voor nodig.

Gips en klei

Op veld 1 is ook dit jaar weer sport in alle vormen en op het grote parkeerterrein staan de springkussens en het zwembad, naast natuurlijk het hutten bouwen met pallets. De hockeykantine herbergt als vanouds de 5- en 6-jarigen. Richting DSVP staat de afdeling ‘Gips en Klei’ waar de kinderen kunnen werken met klei en gips kunnen gieten, al dan niet geverfd of met mozaïek versierd. In de DSVP-kantine zit de afdeling ‘Textiel’ waar het knuffels en kussens maken favoriet is, maar ook prachtige cadeaus worden gemaakt en waar de kinderen kunnen leren breien en haken. Ook hier zijn vrijwilligers voor nodig.

Wie wil komen helpen kan zich aanmelden via dit formulier.

Jeugdland valt dit jaar in de week van 26 augustus en is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf groep 2. Sinds vorig jaar is er een maximaal aantal deelnemers. Ook zijn er alleen nog weekkaarten in de voorverkoop: dagkaarten bij de ingang zijn er niet meer.

Alle informatie over het evenement is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *