Jobport helpt ondernemers aan werk

Ondernemers die in Pijnacker-Nootdorp gebruik maken van de Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgen de kans om via een app nieuwe opdrachten te vinden of tijdelijk werk via loondienst.

De app is van Jobport, een bedrijf dat actief is op het gebied van loopbaan, reintegratie en participatie. Pijnacker-Nootdorp is een van de eerste gemeenten in Nederland die de mogelijkheid bieden om kosteloos gebruik te maken van het digitale programma.

Tot nu toe hebben zich meer dan 500 ondernemers bij de gemeente gemeld die gebruik willen maken van de overbruggingsregeling. Maar de gemeente wil zich niet beperken tot het verlenen van het steunpakket. Ondernemers uit Pijnacker-Nootdorp krijgen ook hulp om zo snel mogelijk weer opdrachten te krijgen of werk te vinden. Onder de noemer ‘Pijnacker-Nootdorp Werkt Door’ biedt de gemeente hier ondersteuning voor.

De ondernemer kan via de app een profiel samenstellen op basis van kennis, ervaring en bedrijfsmatige activiteit. Hij of zij wordt vervolgens gekoppeld aan passende opdrachten, maar ook aan werk in loondienst. De gemeente kan ook zorgen voor online coaching.

Veel informatie over de ondersteuning voor ondernemers is te vinden op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *