Jong toptalent soleert in Ontmoetingskerk

De 14-jarige violiste Adinda van Delft uit Berkel en Rodenrijs speelt als soliste tijdens het lunchconcert, dat zondag 27 november wordt gegeven in de Ontmoetingskerk in Pijnacker. Ze speelt samen met het Pijnackers Kamerorkest Introduction and Rondo Capriccioso op. 28 van Camille Saint-Saens.

Adinda heeft ondanks haar jonge leeftijd al een indrukwekkend muzikaal cv. Ze kreeg haar eerste vioolles toen ze bijna vijf jaar oud was en werd al op haar achtste aangenomen bij de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zit momenteel in het zesde jaar van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

Prijzen

De jonge violiste behaalde al verschillende prijzen, waaronder dit jaar de LabbertĂ©-Hoedemaker Prijs op het Aurora Festival en in 2021 de eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Ook heeft ze sinds haar 9e een hele reeks aan optredens op haar naam staan, onder andere bij Podium Witteman, als solist tijdens het openingsconcert van het internationale festival Gaudeamus Muziekweek en op het Grachtenfestival in Amsterdam.

Het Pijnackers Kamerorkest onder leiding van Margriet Tubbing speelt tijdens het lunchconcert werken van Danda, Bartok en Schubert.

Toegang tot het lunchconcert is gratis. Vanaf 11.30 uur staan koffie en een boterham klaar, daarna begint het concert. De Ontmoetingskerk staat aan de Klapwijkseweg 91 in Pijnacker.

Pijnackers Kamerorkest onder leiding van Margriet Tubbing
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *