Jongeren in actie voor project Roemenië

Vijftien Pijnackerse jongeren en enkele begeleiders zetten zich in voor Roma in Roemenië.

Vijftien jongeren die verbonden zijn aan vier PKN-kerken in Pijnacker voeren de komende tijd actie om sponsorgeld in te zamelen voor een ontwikkelingsproject in Roemenië.

De jongeren gaan volgend jaar zomer naar de Roemeense stad Cluj, waar ze een betere woonruimte gaan bouwen voor Roma-zigeuners die daar in de buurt van een vuilnisbelt wonen. Ook gaan ze daar sport- en spelactiviteiten organiseren.

De groep noemt zich DADO, een afkorting voor de kerken waar ze aan zijn verbonden: de Dorpskerk, de Acker, het kerkelijk centrum Delfgauw en de Ontmoetingskerk. De reis- en verblijfskosten betalen ze zelf, maar voor de activiteiten ter plekke is geld nodig, dat ze in de komende tijd met allerlei acties bij elkaar willen brengen. Zo gaan ze in december geld verdienen met huisbezoeken van Sint en twee Pieten, ze gaan Kerststollen verkopen en er worden vrienden geworven die sponsorgeld willen doneren.

De reis wordt georganiseerd in samenwerking met de wereldwijd opererende ontwikkelingsorganisatie Global Aid Network (Gain). 

Op deze Facebookpagina wordt de komende tijd meer nieuws bekend over de actie van de Pijnackerse jongeren. Per e-mail is de groep bereikbaar via dit mailadres of via tel. 06-30163220.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *