José van Egmond vertrekt naar Reimerswaal

Wethouder José van Egmond (CDA) wordt burgemeester van Reimerswaal, op Zuid-Beveland. De gemeenteraad van die gemeente (ruim 22.000 inwoners) heeft vanavond besloten om Van Egmond voor te dragen. Ze volgt Piet Zoon op, die sinds 1 mei 2016 waarnemend burgemeester van Reimerswaal is. 

In een persbericht van haar nieuwe gemeente wordt Van Egmond omschreven als ‘een ervaren en krachtig bestuurder, die een hartelijke benadering weet te combineren met een doortastende en daadkrachtige aanpak.’ “De gemeenteraad ziet in haar de burgemeester, die de profielschets beschrijft als een burgemeester voor alle inwoners, energiek en verbindend en een boegbeeld van de gemeente.”

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp noemt de benoeming van de wethouder ‘een mooie volgende stap voor José van Egmond. Wij zullen haar missen en wensen haar alvast veel succes.”

José van Egmond was in Pijnacker-Nootdorp aan haar tweede periode als wethouder bezig. Zij heeft als wethouder groot aanzien verworven. Ze wordt op 21 september in haar nieuwe gemeente geïnstalleerd.

Inmiddels stromen de felicitaties  binnen aan het adres van de wethouder. Op Twitter wordt ze gelukgewenst door veel raadsleden en collega’s uit het Pijnacker-Nootdorpse college. 

Lees ook: Reimerswaal wordt geen gemakkelijke opdracht voor José van Egmond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *