Kaartjes voor eenzame mensen

Gabriëlle Duijkers uit Nootdorp is begonnen met een kaartjesactie om eenzame mensen in Pijnacker-Nootdorp die zijn afgesloten van de buitenwereld, een hart onder de riem te steken. In berichtjes op Twitter en in de Facebookgroep ‘Heel Pijnacker-Nootdorp helpt’ heeft ze inwoners opgeroepen om leuke kaarten die ze nog ergens hebben liggen te doneren. Gabriëlle schrijft er iets leuks op en brengt ze vervolgens rond.

“Het loopt nog niet storm, dus mensen die nog kaarten hebben liggen kunnen ze zeker nog bij me kwijt”, vertelt de Nootdorpse. “Ik zit me thuis toch maar te vervelen en ik wil in elk geval iedere dag even een lekker stukje fietsen. Dus dan kan ik prima bij eenzame mensen die de deur niet uit kunnen even een kaartje in de bus doen. En ook bij zorgcentra of het ziekenhuis, voor het personeel.”

Gezellige kaart

Er zijn al verschillende leuke reacties binnengekomen op haar oproep. Zo meldde iemand dat zij haar kinderen ook aan het werk zou zetten om wat kaartjes te schrijven, want die zitten immers toch alleen maar thuis. Gabriëlle: “Veel oudere mensen kunnen niet overweg met internet of met FaceTime, die vinden het nog steeds hartstikke leuk om een gezellige kaart te krijgen.”

Kaartjes op de fiets rond brengen: Gabriëlle vindt het leuk om te doen. Maar ze heeft ook al via Twitter een oproepje gedaan aan Post.nl dat het onder de huidige omstandigheden mooi zou zijn als het versturen van kaartjes naar eenzame mensen gratis zou kunnen worden. Daar heeft ze nog geen reactie op gekregen, maar wie weet.

Wie kaartjes bij haar wil inleveren of op een andere manier wil bijdragen aan de actie van Gabriëlle kan het beste even naar haar Facebookgroep gaan en daar een chatberichtje sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *