Kadootjes van EA, een koffertje van Trots

Chocoladeletters en een zakje taaitaai voor de collega-fractievoorzitters.

De fractie van Eerlijk Alternatief in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft er in de afgelopen jaren een gewoonte van gemaakt om tijdens de begrotingsraad symbolische kadootjes uit te delen aan collegeleden. Donderdagavond deed de fractie het anders: er waren kadootjes voor alle fractievoorzitters in de raad. Dat waren chocoladeletters, maar dan wel specifiek uitgekozen.

Zo was er een E (van Economie) voor de VVD, een D voor de Partij voor de Dieren, een A (van Amen) voor ChristenUnie/SGP enzovoort. Alleen voor de fractie van Trots, de enige die niet mee doet met het raadsbrede akkoord, was er geen letter. Harald van Zielst kreeg een zakje taaitaai, met het verzoek de taaitjes eerlijk over de hele fractie te verdelen.

Tegenbegroting

Trots diende tijdens de algemene beschouwingen zelf een tegenbegroting in, met daarbij een hele reeks aan moties en amendementen. Van Zielst overhandigde de tegenbegroting aan het begin van zijn betoog aan wethouder Piet Melzer (financiën). In een ludiek koffertje natuurlijk, met het opschrift Eerste Dinsdag in November.

Van Zielst kreeg donderdagavond voor de door hem ingediende moties en amendementen weinig handen in de lucht, maar hij had in elk geval wel de lachers op zijn hand.

Alle stukken van de tegenbegroting van Trots zaten in het koffertje van Van Zielst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *