Kandidaat Paul Kagie trekt zich terug

Paul Kagie trekt zich terug als wethouderskandidaat.

De kandidaat van Eerlijk Alternatief voor de opvolging van oud-wethouder Hanneke van de Gevel, Paul Kagie, trekt zich terug. Hij wil geen onderdeel vormen van de machtstrijd die in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp is ontstaan over de wethouderskwestie. Volgens hem wordt er een spel gespeeld, zo laat hij weten in een persbericht van Eerlijk Alternatief.

Kagie heeft zijn besluit genomen nadat hij door een betrouwbare bron binnen Pijnacker-Nootdorp vertrouwelijk was geïnformeerd dat hij bij de stemming op 24 september geen enkele kans zou maken. Achter de schermen zou al de afspraak zijn gemaakt dat Eerlijk Alternatief uit het college wordt gezet en dat de opengevallen wethouderspost naar Marieke van Bijnen (Progressief) zal gaan.

Al beklonken

EA-fractievoorzitter Jolanda van Leeuwen bevestigt desgevraagd dat dat scenario al wel duidelijk is. “De formele route moet nog worden afgelegd, met een besloten stemming met geheime stembriefjes, maar uit zoals het tot nu toe gelopen is, is ons ook wel duidelijk geworden dat de zaak al beklonken is.”

Kagie zelf is niet mals in zijn kritiek. “Ik heb genoeg politieke ervaring om te zien dat hier een spel gespeeld wordt. Men wil Eerlijk Alternatief niet meer als collegepartner, maar is te laf omdat gewoon te zeggen. Daarom is dit schijnproces bedacht. Maar ik weiger de stroman te zijn in dit spel waar ik, en anderen met mij, de afloop al van ken”, stelt hij in het persbericht.

‘We gaan het anders doen’

Jolanda van Leeuwen

Jolanda van Leeuwen is teleurgesteld over het besluit van haar kandidaat, maar heeft wel begrip voor zijn besluit. Ze is ook nog steeds boos over de procedure die onder aanvoering van de VVD is ingezet. “We zijn er altijd vanuit gegaan dat wij als eerste de kans kregen om een kandidaat voor te dragen. In de gesprekken die op gang kwamen werd al snel gezegd: we gaan het anders doen. Daar hebben we natuurlijk tegen geprotesteerd, maar dat heeft niets uitgehaald. Het komt er gewoon op neer dat wij buitenspel worden gezet.”

Van Leeuwen vindt het vooral jammer dat het zo gelopen is, omdat de fractie nog steeds de overtuiging heeft dat Paul Kagie een geweldig goede kandidaat was. “Bestuurlijk en inhoudelijk is het een kei. Hij had bij wijze van spreken morgen achter het bureau kunnen gaan zitten om aan de slag te gaan.”

“Het is een gedoe geworden waar wij niet blij van zijn geworden, om het zo maar te zeggen”, merkt de fractievoorzitter van Eerlijk Alternatief nog op. “We moeten dit verwerken, maar we gaan gewoon door in een nieuwe fase waarin we ons weer helemaal op de inhoud gaan richten. Daar zijn we altijd goed in geweest.”

Lees ook: CDA vindt uitspraken onterecht en schadelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *