Kansen genoeg, maar geen overwinning voor DSVP

VOETBAL | Op sportpark De Groene Wijdte was het zaterdag ondanks de covidmaatregelen niet minder druk dan normaal. Bij de ingang naar de kantine werd iedereen gevraagd naar zijn of haar coronatoegangsbewijs, zonder problemen verder. Langs het veld en op de tribune was het ook lekker druk, en de DSVP-supporters zagen dat de thuisploeg goed aan de wedstrijd tegen vv Naaldwijk begon.

Na acht minuten voetballen was daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Alleen zag Yasien Abdelaal zijn schot over het doel getikt worden door Naaldwijk keeper Jeffrey Wubben. Binnen het half uur kreeg de ploeg van trainer Dennis van den Steen genoeg kansen om de score te openen. Vooral via de aanvallers Dylan de Haan en Luuk Marskamp kreeg de thuisploeg een aantal grote mogelijkheden, maar de keeper van Naaldwijk speelde een goede wedstrijd. De bezoekers kregen een grote kans voor rust, maar DSVP-keeper Tom Bénard kon de bal tegen houden. Na rust ging DSVP op zoek naar de openingstreffer, maar waar de 1-0 meer in de lucht hing dan de 0-1, waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Nadat eerst Bénard het schot van Tim Zwinkels naast tikte, kon spits Danny Niel de openingstreffer maken na de corner die daarop volgde. Via de paal en de rug van de DSVP-doelman belandde de bal tegen de touwen.

DSVP ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar weer stond keeper Wubben in de weg. De Naaldwijkse doelman hield zijn team op de been en met nog ruim een kwartier spelen viel de 0-2 voor de bezoekers. Na goed doorgaan van Floris Groot kon hij de bal afgeven op de meegelopen Niel, die zo zijn tweede binnen kon schieten. Wat de ploeg van trainer Van Den Steen ook probeerde, het lukte ze niet doelpunten te maken. Zo verloren ze met 0-2 van Naaldwijk.

”Eigenlijk moet je nooit zeggen dat het onverdiend is nadat je hebt verloren”, zei Van den Steen na afloop. ”Ik kan mijn mannen vandaag niks kwalijk nemen, want wij speelden vrij aardig. Het was echt een hele goede eerste helft, want we hebben daar genoeg mogelijkheden gehad om de score te openen, maar we weten helaas heel moeilijk tot scoren te komen. Wel zuur dat hen via een corner dat wel lukt.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B.

Floris Groot gaat namens Naaldwijk met de bal richting het doel van DSVP, met naast hem doelpuntenmaker Danny Niel. Vanuit deze aanval volgt de 0-2.

Zwaar bevochten

SV Nootdorp reisde zaterdagmiddag af naar Zuidoostbeemster om het op sportpark Zuidoosterpark op te nemen tegen ZOB. De ploeg van trainer Marco Jalink kwam er snel achter dat ze bij ZOB precies wisten hoe ze moesten spelen tegen de Nootdorpse ploeg. SV Nootdorp had het lastig al waren ze wel de betere op het veld, maar tot grote kansen kwamen ze niet. De thuisclub wel, want vlak voor het rustsignaal kreeg de spits de mogelijkheid om zijn ploeg op 1-0 te zetten. Het is dat Michael de Leeuw de bal tegen kon houden, anders was dat ook gelukt.

In de tweede helft werd de ban gebroken. Na een crossbal van Mitchell Abdoel op Joey van Maaren, kon Van Maaren de 0-1 binnen schieten. Na dat doelpunt kende Nootdorp geen problemen meer met ZOB. De bezoekers kregen zelfs nog kansen genoeg om de score te verdubbelen, maar dat lukt niet. Zo boekte de ploeg de vierde overwinning op een rij.

Jalink was tevreden na afloop: ”Dit was een zwaar bevochten overwinning. We hadden het moeilijk en moesten de winst uit het vuur slepen. Misschien niet verdiend deze overwinning, hij is een beetje gestolen, want ZOB heeft het prima gedaan tegen ons. Ze hadden ons goed geanalyseerd.’. SV Nootdorp is niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. Zowel AJ Mercera (hamstring) als Peter Lomonaco (last van de enkel) zijn beiden twijfelgevallen voor de beker ontmoeting tegen VELO komende dinsdagavond. Op sportpark ‘s-Gravenhout is om 8 uur ’s avonds de aftrap.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de 1e klasse A.

Ruime overwinning

Na de nederlaag van drie weken geleden tegen Graaf Willem II VAC heeft het Oliveo van trainer Edwin Vurens zaterdag de draad weer opgepakt. Na de ruime overwinningen op RAS (8-0) en De Ster (10-0) was de volgende slachtoffer Semper Altius uit Rijswijk. Op sportpark Hoekpolder was na een minuut spelen de openingstreffer al gemaakt door Oliveo. Niemand minder dan clubtopscorer Tim van Rheenen maakte de 1-0. Lang kon de Pijnackerse club niet genieten van de voorsprong, want in de tiende minuut was daar Charly Blancheville die de gelijkmaker maakte. Oliveo zette aan om weer op voorsprong te komen. Een kwartier na de gelijkmaker viel de 1-2. Na een geweldige actie van Bob Ruigrok gaf hij de bal aan Van Rheenen die zo zijn tweede van de middag kon maken.

Het ging daarna hard. Na zijn assist wist Ruigrok paar minuten later zelf tot scoren te komen en niet veel later gaf Van Rheenen de beslissende pass waardoor Noah Boer de ruststand bepaalde op 1-4. Na de rust ging Oliveo vrolijk verder. Laurens Huurman wist snel in de tweede helft de 1-5 te maken. Pas in de 70e minuut werd er weer gescoord. De tweede van Huurman was de laatste van de middag: 1-6.

Volgende week zaterdag speelt Oliveo in de beker tegen het Haagse HVV. Op sportpark De Diepput is de aftrap om 5 uur ’s middags.

Hier vind je de stand en de overige uitslagen uit de zaterdag 4e klasse E.

Gerben van Rossum zet een aanval op.
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *