Kat en muisspel helihaven gaat door

Op dit stuk grond in Ypenburg, in een oksel van het Prins Clausplein, zou de helihaven moeten komen.

De vereniging Heliniet heeft weer een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente Den Haag tegen het afwijzen van een handhavingsverzoek tegen de helihaven op het GAVI-terrein in Ypenburg, de Haagse wijk die grenst aan Nootdorp. Het kat en muisspel rond de vestiging van de helikopterhaven gaat daarmee de volgende fase in. Vorige maand werd het handhavingsverzoek voor de tweede keer door Den Haag afgewezen, net als medio vorig jaar ook al was gebeurd.

Heliniet grijpt tot nu toe elke gelegenheid aan om via juridische en bestuurlijke weg de vestiging van de helihaven in de buurt van het Prins Clausplein tegen te gaan. De vereniging boekt daarin ook successen. Na bezwaar door Heliniet vernietigde de bestuursrechter eerder de omgevingsvergunning die voor de helihaven was afgegeven. De gemeente Den Haag meldt nu dat er een nieuwe omgevingsvergunning is aangevraagd.

Ook in Pijnacker-Nootdorp bestaan zorgen over geluidoverlast door de helikopterhaven, maar het college van B & W van deze gemeente besloot eerder dat er onvoldoende gronden waren om formeel bezwaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *