Kennismaken met tai chi bij Dobbeplas

Gratis tai chi-les aan de Dobbeplas.

Langzame, ontspannen en vloeiende bewegingen: dat is wel het beeld dat veel mensen hebben van tai chi. Maar waarom je dat zou doen, wat de zin er van is en hoe je deze Chinese bewegingskunst precies beoefent: dat zie je aan de buitenkant niet zo goed. Tai chi en qi gong-docent Nel van Biezen geeft daarom in deze zomer elke zaterdagochtend gratis kennismakingslessen bij de Dobbeplas in Nootdorp, voor iedereen die maar komen wil.

En daar is veel belangstelling voor, vertelt Nel, “al zit het wel tegen met het weer, met alle wind en regen van de laatste tijd. In principe gaat het gewoon door, maar als het te heftig is lukt dat natuurlijk niet. Op een van de zaterdagen waarop het normaal weer was kwamen er meteen 27 mensen. Hartverwarmend.”

Gemengd gezelschap

De gratis lessen in de zomer geeft Nel van Biezen al heel lang, maar dan in het Zuiderpark in Den Haag. Ze woont nu twee jaar in Nootdorp en daarom wilde ze ook wel eens uitproberen of er hier ook belangstelling voor was. En dat bleek inderdaad zo te zijn. “Er komt een gemengd gezelschap: leerlingen, bekenden van mij en vooral mensen uit Pijnacker-Nootdorp die wel eens willen ervaren of het wat voor hen is. Daarom is de les ook zo opgezet dat iedereen mee kan doen, ook als je nog nooit iets met tai chi of qi gong hebt gedaan.”

Deze maand is de gratis kennismakingsles nog drie keer: op 17, 24 en 31 augustus, steeds om tien uur ’s morgens bij de Dobbeplas. Als de weersvooruitzichten niet zo goed zijn, dan is om negen uur op de website te lezen of het doorgaat of niet.

Na de zomer beginnen ook de gewone lessen weer. Die worden gegeven in de balletzaal van CulturA & Zo in de Dorpsstraat in Nootdorp. Meer informatie daarover is ook op de website te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *